ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовини

Учители от Пловдив искат гаранции за сигурността си по време на работа

Колективът на ОУ “Княз Александър I“ настоява за държавна стратегия за защита на учители и служители от агресия във всичките ѝ форми

Подписка с искане за инкриминиране на насилието срещу личността на работещите в образованието, тръгна след случая, в който баща нахлу в училище в центъра на Пловдив и се саморазправи с тийнейджър

Педагозите от Основно училище “Княз Александър I“ в Пловдив са изпратили петиция до Министерството на образованието и науката и най-големия учителски синдикат към КТ “Подкрепа“, в която настояват за реални действия с цел допълнителна защита.

Учителите от Пловдив искат гаранции за сигурността си по време на работа. В петицията има близо 100 подписа на учители и служители в системата. Те настояват за държавна стратегия за защита на учители и служители от агресия във всичките ѝ форми.

Инициативата с искане за инкриминиране на насилието срещу личността на работещите в образованието, тръгна след случая, в който баща нахлу в училището в центъра на Пловдив и се саморазправи с тийнейджър.

Мъжът влиза през централния вход. Въпреки многократните забележки от страна на охраната не е спрял и е избутал е служителя. Родителят извел дъщеря си от час и с нея се качил на третия етаж, където ученици от седми клас имали час по химия. В кабинета  разгневеният баща започва саморазправа с 13-годишно момче. Отправил се към чина му, за да иска обяснение за конфликта с дъщеря му. Преподавателката опитала да потуши скандала, но не успяла.

Историята може да си припомните ТУК.

След случая психолози работят с класа и учителката по химия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина