АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Съборът на Лаута – скара, сръбска музика и без чешма

Организаторите на ПловдивМези отново запушиха достъпа до единствената чешма в парка

Таня Грозданова

Тракийци се оплакаха в редакцията ни за пореден път, как организаторите на спорния откъм културно съдържание събор, който започва днес в парк Лаута, отново са запушили свободния достъп на хората до чешмичката в парка.

До чешмичката се дава достъп само на участници в събитието и персонал. Вижте как се обслужват те. 

Припомняме, че не веднъж редовни посетители на парка обявяваха как единствената питейна чешма „пресъхва“ всеки път по време на съборите в Лаута.

  Тази снимка е от септември 2018-а

Същият сигнал получихме и през 2018-а година. Тогава кметът на района Костадин Димитров заяви пред Под тепето, че организаторите му обяснила как чешмата пречи на сцената, като причина да е недостъпна за гражданите, но не била затапена.

Репортер на Под тепето се свърза с райкмета  на Тракия Димитров и предаде сигнала. Очакваме реакция.

Очакваме също с интерес и новото обяснение на организаторите на събитието, които би трябвало да спрат да се оправдават с „факта“, че чешмата им пречела на сцената, след като продават бутилирана вода за 3 лева.

Още повече, че след сигналите от предни години би трябвало да са си взели поука, та да поизлъскат вече рейтинга на събора, който продължава да е скара, сръбска музика и скъпа вода.

А и Лаута е огромен, все ще се намери друго място за сцената, щом чешмата пречи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Европейска Столица на Културата а музиката сръбска??? Нямам нищо против сръбската музика и аз я харесвам, но не се харчиха милиони, по-точно крадоха от джобовете на Пловдивчани за Балканска музика а за Европейска!!!Има разлика де.Дано оня МАЛОУМНИК Тотев може да я прави. Но освен разликата в парите друга тоя кретен не може да прави.!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина