Подтепето

разследване

10 Сеп, 2018

Чешмата на Лаута пресъхна за събора

снимка: Краси Петев

Читатели алармираха в редакцията на Под тепето, че единствената питейна чешма в парка е била недостъпна по време на фестивала Пловдив мези

„Забранената чешма на Лаута!!! Не можете да пиете вода в парка,само бутилирана от 3 лева!!!“ Снимката с този текст ни изпрати читател на Под тепето, тя е направена е на 5-ти септември в първия ден на събора „Пловдив мези“. Според него и много други посетители на парка единствената питейна чешма „пресъхва“ редовно по време на масови събития в Лаута.

Наш репортер се свърза с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за коментар.

„Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на събора.

По думите му, от бутилираща компания „Бачково“ са раздавали безплатно вода на посетителите, освен че е имало и продажби. Според него „напрежение със самата вода не трябва да има“.

Кметът на „Тракия“ обеща да отнесе сигнала до организаторите на мероприятието, за да може проблемът да бъде изчистен в бъдеще.

Костадин Димитров сподели, че снощи е прекарал една страхотна вечер в парка с концерта на група Сигнал.  „Целта ни е да има повече разнообразна музика, особено рок и мисля, че тази година го постигнахме.“

Сутринта той е направил обиколка на терена и установил, че голяма част от парка била добре почистена, за което заслугата е на ОП „Чистота“. „Нямаше вандалски прояви, нито проблеми с паркирането. Този път минахме без инциденти - благодаря на участниците и гражданите. Май месец в парка отново започваме фестивали,“ каза райкметът.  

  • 10 Сеп, 2018 | Пловдивчанин
    Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на събора - Само тези думи са достатъчни, за да му се поиска ОСТАВКА на районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров!!!!
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

16 Окт, 2017

Докато Пловдив се бори за барбекютата, кралете на Fast Food се веганизират

Има добра и лоша новина за веганите

Тук е мястото да блеснем с едни гърди напред на глобално ниво – като град емблема на толерантността и бъдеща Европейска столица на културата – едно от новите барбекюта в Лаута трябва наистина да се задели за немесоядните   

Таня Грозданова

Оскверняването на любимите барбекюта в парк Лаута с разрушителна акция и вандалски надписи в стил ултравеган бе най-голямата новина за пловдивчани през изминалата седмица. Въпреки, че „терористичната организация“ не пое официално отговорност за атентата, „шефът“ на веганите нарече извършителите „Герои“. Цялата  негативна и протестърска енергия на гражданствеността се прояви единствено в социалните мрежи.  Кметът на тракийци отвърна на удара със заявка за шест барбекюта в парка и светкавичното възстанови поруганите три. Никой от оплаквачите не ...

» повече
13 Окт, 2017

Барбекютата в Лаута са възстановени

Десетки пловдивчани също поискаха за някои паркове в Централен и Западен

Върху бетонните плочи на новоизградените каменни съоръжения личат „кървавите“ надписи  

Речено-сторено! Както обеща кметът на тракийци светкавично възстанови разрушените в началото на седмицата барбекюта в любимия парк Лаута. Новите дори са по-хубави, твърдят съкварталците. Вандалската акция предизвика бурна вълна от недоволство сред обществеността не само в Пловдив, а на национално ниво. И камерите работят! Това написа кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров в социалната мрежа, публикувайки снимки на трите възстановени барбекюта. 

Вижте част от коментарите по темата: „След един вандализъм, отново се гради! Това носи добро послание!“; „На неядящите месо трябва да се обясни, че барбекюто се ползва и за зеленчуци“; „Поздравления за бързата реакция,кмете!“…

След изразените адмирациите ...

» повече
10 Окт, 2017

Кметът на тракийци отвръща на удара: Барбекютата в Лаута стават шест

Обществена подкрепа за възстановяване на скарите в парка набира скорст

Председателят на Българския вегански съюз издигна вандалите в герои

След вандалското разрушаване на любимите три барбекюта в парк Лаута и надписите в стил "веган терор" кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че администрацията не само ще възстанови в най-кратки срокове разрушените огнища, а и нещо повече - ще изгради още три.

Хулиганската проява предизвика мощна ответна реакция. Много граждани, обществени организации и сдружения са изразили възмущение от вандалския акт в „Лаута“. Костадин Димитров благодари за това и допълни, че е получил и подкрепа за възстановяването на разрушените барбекюта в парка.

Директорът на КСУ „Свети Георги“ Апостол Делев е изразил съпричастност и готовност хората от дома да помогнат с доброволен труд ...

» повече
09 Окт, 2017

Борци срещу месото унищожиха барбекютата в Лаута

Всички барбекюта в парка са били унищожени през нощта

Вандалският акт е придружен с надписи против консумацията на месо

Вандалско унищожение в парк Лаута посрещна тази сутрин жителите на квартал Тракия. Всички барбекюта, поставени в зоната на парка в близост до блоковете са били унищожени през нощта. Най-вероятно извършителите са крайно настроени вегани, борци срещу консумацията на месо. Унищожението очевидно е умишлено и за целта са използвани нужните инструменти, коментира районният кмет Костадин Димитров.

На всяко съборено барбекю е изрисуван и надпис със спрей "Месото е страдание", "Месото е жестокост" или "Месото носи болка". Полицията вече е информирана за вандалския акт, а извършителите ще се издирват по видео записи от камерите в парка. 

„Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да ...

» повече