Чешмата на Лаута пресъхна за събора

Разследване

снимка: Краси Петев

Читатели алармираха в редакцията на Под тепето, че единствената питейна чешма в парка е била недостъпна по време на фестивала Пловдив мези

„Забранената чешма на Лаута!!! Не можете да пиете вода в парка,само бутилирана от 3 лева!!!“ Снимката с този текст ни изпрати читател на Под тепето, тя е направена е на 5-ти септември в първия ден на събора „Пловдив мези“. Според него и много други посетители на парка единствената питейна чешма „пресъхва“ редовно по време на масови събития в Лаута.

Наш репортер се свърза с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за коментар.

„Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на събора.

По думите му, от бутилираща компания „Бачково“ са раздавали безплатно вода на посетителите, освен че е имало и продажби. Според него „напрежение със самата вода не трябва да има“.

Кметът на „Тракия“ обеща да отнесе сигнала до организаторите на мероприятието, за да може проблемът да бъде изчистен в бъдеще.

Костадин Димитров сподели, че снощи е прекарал една страхотна вечер в парка с концерта на група Сигнал.  „Целта ни е да има повече разнообразна музика, особено рок и мисля, че тази година го постигнахме.“

Сутринта той е направил обиколка на терена и установил, че голяма част от парка била добре почистена, за което заслугата е на ОП „Чистота“. „Нямаше вандалски прояви, нито проблеми с паркирането. Този път минахме без инциденти – благодаря на участниците и гражданите. Май месец в парка отново започваме фестивали,“ каза райкметът.  

Споделете ни във:

1 коментар за “Чешмата на Лаута пресъхна за събора

  1. Пречи на сцената, това ми обясниха организаторите като причина чешмата да е недостъпна за гражданите. Не е затапена,“ заяви Димитров, чието кметство е съорганизатор на събора – Само тези думи са достатъчни, за да му се поиска ОСТАВКА на районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.