ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътИзбориНовиниСпортСпортен Пловдив

Свикват среща със спортните клубове за 37-те милиона от държавата

След нея ще се реши как да бъдат разпределени средствата

Как да бъдат разпределени 37-те милиона за спортни бази, отпуснати от Министерски съвет днес? Това ще въпросът, на който общината трябва да намери отговор в следващите дни. Кметът Здравко Димитров не коментира новината за държавния трансфер на днешната сесия на Общински съвет, тъй като е в София за заседанието на МС. Очаква се това да се случи по-късно днес или утре. В кулоарите на местния парламент темата коментира заместник- кметът по спорта Георги Титюков.

„ Добра новина за Пловдив. Благодарим на правителството за отпуснатите средства за спортна инфраструктура в града. Очакваме кметът да се завърне от МС, след което предполагам ще има официална среща с представителите на футболните отбори Ботев, Локомотив, Спартак и Марица и тогава ще се вземе окончателно решение как да се разпределят средствата. Различните привърженици имат различен прочит. Едните казват по равно. Други –пропорционално на база посещаемостта на последния финал, който се е играл. Естествено привържениците на Спартак и Марица също очакват и тяхната спортна инфраструктура да бъде подновена. Единственото сигурно към момента е, че средства не могат да бъдат насочени към стадион „Тодор Диев”, тъй там има концесионен договор със Спартак. Те в момента за тренировъчна база ползват бившия работнически стадион, където също се готви процедура да им бъде отдадена база срещу инвестиционна програма за по-дългосрочен период”, заяви Георги Титюков.

Той направи сметка колко средства са нужни, за да бъдат удовлетворени желанията на Ботев и Локомотив.

„ Оценката колко би струвала базата на Локомотив е 6 350 000лв. Отделно има проект, който не е одобрен и няма разрешение за строеж на този етап, за трибуна Бесика. Там КСС-то е 3,1 милиона лева. За стадион „Христо Ботев” мисля, че довършването му би струвало 30 милиона без ДДС, без обзавеждането. Това са нещата, които се знаят. От там насетне всичко е възможно”, каза зам.-кметът.

Той припомни, че по принцип общината има проектна готовност и за още няколко спортни обекта- комплекс „Дунав”, който се изгражда в момента, плувен комплекс „Младост”, физкултурен салон за училище „Антим I”, както и спортната зала на Руската гимназия.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина