ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Отхвърлиха жалбата срещу Зоокъта на последна инстанция

Върховният административен съд е потвърдил решението на пловдивският Административен съд за законосъобразността на строителството

Кметът Иван Тотев се похвали във фейсбук, че са победили „Злите зелени сили“

Върховният административен съд е оставил в сила решението на Административен съд – Пловдив от миналото лято, че строителството на Зоокъта в Пловдив не се нуждае от специален ОВОС, тъй като попада извън границите на защитените територии по НАТУРА 2000, както и няколко други жалби от сдружение „Граждански контрол – защита на животните“. Решението на пловдивския Административен съд е от 21 юни 2018 година (може да го видите тук) и бе потвърдено от ВАС като последна инстанция. Допълнително решение на ВАС е гражданското сдружение да заплати служебните разходи, които са в общ размер от 200 лева.

Кметът Иван Тотев коментира щастлив новината във фейсбук като победа над „Злите зелени сили“ и, цитираме, „една друга зла сила – на Димитър Колев приятелка“. Димитър Колев е настоящият районен кмет на „Западен“, сменил преди години на поста колежката си Десислава Желязкова. Преди малко повече от седмица Тотев обеща след решението на съда „да бъде много остър“.

Така изглежда пътят към отварянето на пловдивския Зоокът е открит и това може да се случи още през 2019 година. Обещанието от общинската управа е до края на година, поради дългото чакане, Зоологическата градина да бъде със свободен вход.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина