АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Обсъждаме бъдещето на Небет тепе и Източната порта

Общественото обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол” започва в 16.30 ч. на 7 януари

Пловдивчани ще имат възможността да изкажат мнението си относно бъдещето на знаковите обекти Небет тепе и Източна порта в организираното утре от общината обществено обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол”. То започва в 16.30 ч. в пленарната зала на Общински съвет. С проекта градът ще кандидатства за европейско финансиране по „Регионален туризъм” на оперативна програма „Региони в растеж”.

Финансовата рамка на програмата е 9 779 150 лв. за паметник на културата от национално значение. Финансирането по процедурата е комбинация от безвъзмездни средства, които не могат да надхвърлят 85 процента от общата стойност на проекта, и собствено финансиране.

И за двата обекта вече има готови проекти. За Небет тепе ще се използва разработката на арх. Румяна Пройкова, а за Източната порта основата ще е проектът на арх. Галина Пировска.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Бетоновите „колонади“ насадени от Пройкова на мегданЦентрал (пак добре, че не съчини АРКАДИ) опозориха завинаги Града.
    За смях на цял свят =хем „Древен а пък Вечен“= поколенията ни ще търпят.
    За Източната Порта по същия начин са развихрени съчинителства. Там няма публикувани находки за анастилоза дори на ЕДНА цяла колона.
    Ново Село се прочу – що динозаври, що хубавини … майни, УМНАТА, ей!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина