ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Диана Добрева стартира нов проект в пловдивския театър

Режисьорът качва на сцена романа „Коприна”, репетициите стартират през май

Режисьорът Диана Добрева стартира нов проект в пловдивския театър. След фурора на „Одисей”, който днес и утре гостува на сцената на Народния, театралката се впуска в ново приключение с пловдивската трупа. Тя започва работа по изключително интересен текст- книгата на Алесандро Барико „Коприна”, определяна от много литературни критици като музикален роман.

Очаква се репетициите да започнат през май, а премиерата на спектакъла да открие програмата на тазгодишната „Сцена на кръстопът” през септември.

Романът „Коприна” на италианския писател, преподавател по творческо писане, киносценарист, драматург, режисьор и музикант Алесандро Барико оставя без дъх читателите по света от излизането си през 1996г. Книгата разказва историята за невъзможната любов между френски търговец на копринено семе и японската съпруга на могъщ самурай, която накрая прелива в една възможна и всеотдайна любов – любовта на френската съпруга към изневерилия й в мислите си влюбен французин. „Коприна” вече е адаптирана за кино от френския режисьор Франсоа Жирар, като в една от главните роли е Кийра Найтли.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина