АктуалноВластГрадътИзбориНовини

Дани Каназирева представи кандидатите на „Съюз за Пловдив за кметове на шестте района

Трудно за управляващите да откъснат власт и да я дадат на другиго. Но това е решението, което ние предлагаме- децентрализация, коментира кандидатът за кмет на Пловдив

Арх. Димитър Джугаланов, който е новото име от екипа на партията, ще се бори за район Централен

Дани Каназирева  представи кандидатите  на „Съюз за Пловдив“ за шестте  района на града днес. Арх. Димитър Джугаланов ще се състезава за кмет в район Централен. Гергана Стоянова  ще е кандидатът на партията в  Тракия. Веселин  Козарев влиза в битката за район  Северен.  Евелин Парасков ще се бори за район Южен. Красимира Тодорова е изборът на политическата сила за Западен. Николай Киров е кандидатът за кмет в Източен.

„И шестимата са хора с опит, с възпитание и отношение към районите. От началото на годината моят екип не е спрял да работи. Няма уличка или място в града, които да не са описани”, подчерта кандидатът за кмет на Пловдив Дани Каназирева.

„Имаме краткосрочна и дългосрочна визия за всеки един от районите в града. Изготвили сме три основни показателя за районите- бърз и лесен транспортен достъп и възможности за паркиране; градска среда; осветеност, ред и сигурност. Имаме много работа и по трите показатели. Мога най-убедено и отговорно да заявя, че моят екип от районни кметове е най-добре подготвен – с нужното образование, опит и качества. Кандидатите познават отлично проблемите в града и районите и заедно имаме конкретни и ясни решения“,  коментира  Каназирева.

Кандидатът за кмет заяви, че Пловдив не се децентрализира и голяма община не се отваря към районите, тъй като градоначалникът не делегира на районните кметове и не им дава независимост във взимането на решения. „Трудно за управляващите да откъснат власт и да я дадат на другиго. Но това е решението, което ние предлагаме”, подчерта Каназирева.

От името на всички кандидати за районни кметове Красимира Тодорова заяви готовност да работят с внимание, честно и достойно. „Ще бъдем мост между гражданите към Общински съвет и кмета. Искаме уютен град за живот и грижа към всеки един гражданин”, каза тя.

Арх. Димитър Джугаланов, кандидат  за кмет на район Централен е  завършил  ЕГ “Иван Вазов” с  английски, руски и испански, а по-късно  и две магистратури – по архитектура ,строителство, геодезия и опазване  на  културното  наследство.  Има  архитектурно студио. Автор е на повече от 20 проекта в старинна градска част. Участвал е и в проектантския екип  за реконструкцията на  площад Централен и проекта за посетителски център на Одеона. Той заяви, че в района има много проблеми, като един от тях е състоянието на сградите паметници на културата. „Никой през тези години не успя да принуди хората да опазват и да се грижат за собствеността си”, каза той. Смята, че проблемът с паркирането не е достатъчно анализиран.

„Включвам се в екипа на „Съюз за Пловдив“,  защото най-после хората, които имат образование  и  постигат в професията си, трябва да участват в управлението.  Докато можещите хора  стоят настрана,  ще  продължаваме да наблюдаваме  как нискообразовани хора  консумират града  в лична полза“, каза арх. Джугаланов.

Кандидатът за кмет на „Централен“  посочи, че трябва да има   стратегия за  опазването на културното наследство в Пловдив и той е готов да я подготви. Според него един от проектите, по който следва да се работи е археологическият комплекс Небет тепе.

Инж. Гергана Стоянова, кандидат за кмет на Тракия, е завършила  две магистратури – по специалност инженер – педагог в Технически университет – София  и информатика и информационни технологии  в  ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя е   общински съветник  от „Съюз за Пловдив“.

„Целият си съзнателен живот съм прекарала в Тракия и смело мога да заявя, че знам всички  плюсове, и минуси в района. Ще работя с воля и сърце за хората от „Тракия“. Сред приоритетите Гергана Стоянова посочи  благоустрояване на междублоковите пространства, изграждане на паркоместа, създаване на добри условия във всички детски заведения.

Веселин Козарев , кандидат за кмет на район Северен е завършил ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ в  Пловдив,  а след това – магистратура по корпоративно управление  и бизнес администрация в  ПУ „Паисий Хилендарски“.  Има добър административен опит като заместник – кмет в район Централен.

„В мое лице гражданите ще имат приятел, готов на диалог и съпричастност“, деклрарира Веселин Козарев. Той разказа, че  заедно с  колегите  от „Съюз за Пловдив“ са обикаляли с месеци всеки квартал, всяка педя в района, за да направят анализ и да изготвят програма.  Според Веселин Козарев трябва да се спре презастрояването и да се  положат много повече усилия за благоустрояването  на жилищните комплекси.

Евелин Парасков, кандидат за кмет на  район Южен, е юрист и общински съветник от „Съюз за Пловдив“. Завършил е  ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ и  магистратура по право.  Специлизирал „Корпоративно управление и ценни книжа“ и „Патентно право“.

„Няма да си позволя да изгубя връзката с хората в Южен, където живея, откакто съм роден. Познавам всеки квадратен метър в района и имам  решения на проблемите  с инфраструктурата и паркирането. Повечето от тях дори не изискват пари, а воля“, счита Евелин Парасков. Сред важните задачи  той посочи  продължението на бул. „Македония“, реконструкцията  на ул. „Даме Груев“ и  ремонт на кварталните улици   в района, повечето от които са в лошо състояние.

Красимира Тодорова, кандидат за кмет на район Западен, е магистър със специалност инженер – агроном в Аграрен университет – Пловдив. Втората й  магистратура  е по счетоводство и контрол.

„Ще работя с воля, желание и сърце за хората“, увери Красимира Тодорова.  „Споделям виждането на екипа, че  успешно управление е възможно само при всекидневен диалог с гражданите“,  каза кандидатът за кмет на Западен.  Красимира Тодорова  сподели   тревогата си, че зеленината на зеления район   започна да  изчезва, а местата в детските градини и ясли не стигат.

Николай Киров, кандидат за кмет на район Източен, е завършил  ВВУ  “Васил Левски“ . Работил е като  инспектор в  „Столипиново“ и  началник група  в  Териториална полиция IV – РПУ. Магистър по право. Има опит от работата в Източен като заместник – кмет.

„Ще бъда при хората от Източен, а не скрит в кабинета“, обеща Николай Киров. След основните приоритети той посочи налагането на ред, отговорност и справедливост в района. Сред мерките за  обществения ред  той  посочи задължителното  изграждане  на видеонаблюдение на рисковите зони и създаването на  патрули, които да вдъхват респект и чувство за сигурност у хората.

„Прогнози за изборите няма да правя. Ние единствените сме тръгнали от нулата и увеличаваме подкрепата си на всеки следващи избори. И както винаги излизаме за успех.Борим се да успеем, а не да присъстваме. Затова и залагаме на такъв силен екип. Те са можещите и знаещи хора. Досега тези, които могат и знаят, са били много далеч от управлението. Защото политиците в него се страхуват да не бъдат засенчени. Аз ще се радвам да бъда засенчена от екипа си”, каза след представянето на кандидатите за районни кметове Дани Каназирева.

На финал тя обяви, че уважава всеки от опонентите си и черни кампании няма да прави. „Ще критикуваме политики, а не личните качества на кандидатите”, заяви Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Държавник (градоначалник) до държавника. Излъчват спокойствие и сигурност, вдъхват доверие и уважение, а в погледите се чете: „Само ни дайте лъжицата, след това ние знаем как.“.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина