ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКриминалеНовини

Бойко Борисов, зам.-главният прокурор и главсекът в акция по разбиване на нелегален завод за цигари край Пловдив

Арестувани са 12 души, конфискуваната стока е за около 2 000 000 лева

Тютюнът е рязан в Ръжево Конаре, а цигарите са правени в Труд

Премиерът Бойко Борисов, заместник – главният прокурор на републиката Иван Гешев,  главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов пристигнаха по спешност в късния следобед в четвъртък до Пловдив. Те видяха на място резултатите от акция по разбиване на мрежа за нелегални цигари на територията на областта. Регионалните репортери бяха призовани по спешност да се явят на изхода за село Труд.

Фабриката за производство на фалшивите папироси се е намирала имено на изхода от селото по посока Пловдив в индустриалната зона. Тя е била разбита, докато е произвеждала реплики на марките Мурати и Роял.

„Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали това заяви на място министър-председателя  Бойко Борисов.

Мястото е окупирано от полиция и жандармерия.

„Арестувани са 12 души, издирват се още четирима. Готовата продукция е на стойност около 2 000 000 лева“, обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Предстои да бъде установено за кои пазари е била предназначена нелегалната стока. Смята се, че е фабриката е ощетявала хазната с 15-20 млн. лева месечно, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

На място стана ясно, че днес службите са разбили 2 фабрики. Едната е в Ръжево Конаре, където се е рязал тютюнът. Той е бил транспортиран към втората в село Труд, където са се правили цигарите. Цехът в Ръжево Конаре е имал подземет тунел, през който работниците да избягат в случай на проверка.

Конфискуваната днес продукция е над 1000 кашона, а надписите са гръцки език.

„Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия“, посочи Бойко Борисов.

Снимки: btv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина