ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавление

Заведения с жива музика в Пловдив

Изпълненията на живо са още по-въздействащи и затова екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата събра за вас няколко местенца

Новият сезон е вече факт, а есенните вечери са още по-уютни, когато вкусната храна е акомпанирана от хубава музика. За заведенията връзката храна-музика не е новост и често фоновите мелодии се използват като инструмент, за да повлияят на потребителите. Чрез тях целенасочено може да се създава както по-мека и интимна атмосфера, така и силна, шумна и забързана среда. Музиката може да ни предразположи да прекараме дълги часове в наслаждаване на гурме специалитети или да се отдадем на танци в любимия клуб. Изпълненията на живо са още по-въздействащи и затова екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата събра за вас любими местенца, в които може да им се наслаждавате, похапвайки качествени ястия.

Започваме с ресторантите, които предлагат не само изпълнения на живо на автентична народна музика, но и цялостна програма, съчетана с танци и обичаи. Те безспорно си имат своите почитатели, за които хорото след вечеря е задължителен елемент за раздвижване. Такива места са Мегдана и Хитър Петър, а и още десетки кръчми по кварталите. В тях няма да получите изискани блюда и селекция от най-добрите продукти и техники в кулинарията, но настроението е на ниво, ако сте фенове на тези ритми. Най-често ще ги разпознаете по шума отвътре.

Съвсем противоположни като концепция са ресторантите като Ноте ди Вино, Хемингуей и Мемори.  В тях акцентът пада върху авторската кухня с изпипани специалитети на шеф готвачите, а акомпаниментът на музикалните инструменти и нежни вокали е само част от насладата за духа и небцето. Обикновено изпълненията са в уикенд вечерите, но често има и специални събития. Джазовите и евъргрийн мелодии са перфектно допълнение и предразполагат към дълги задушевни разговори с любими хора и приятели.

Трети вариант, за да се наслаждавате на музикални вечери, са баровете. Vintage House, ThEATre и Контрабас са част от заведенията, в които често гостуват любими изпълнители. Менютата им не са изпълнени със засукани блюда, но има голям избор от разядки, мезета и салати. Може да комбинирате избраното ястие с коктейл или просто халба бира. А в това време да се отпуснете в ритъма на готино парче.

Две от по-новите заведения също имат вечери с програма. Бар и кухня Звезда откриха преди около седмица с лайв изпълнение на Deep Zone Project, а след това засякохме и акустична вечер. Концепцията им е доста интересна и се върти около идеята да пресъздадат вкусовете от близкото минало, но по един по-модерен авторски начин. Пивоварница Каменица е другото място, посветено на всички, които милеят за бирата. Бирата е навсякъде, дори в десерта, а музиката е приятно допълнение към вкусната храна.

А имате ли вие свое любимо заведение, което изкушава не само с апетитини ястия, но и с качествена музика?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина