ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Випуск ‘2016 на НХГ впечатлиха с изложба в Дома на културата

С откриване на изключително впечатляваща изложба и връчване на стипендии започна церемонията по повод успешното дипломиране на випуск '2016 на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив.

Абитуриентите от специалностите живопис, стенопис, иконопис и рекламна графика, заедно със своите преподаватели препълниха фоайето на втория етаж на Дома на културата „Борис Христов“, където са експонирани техните дипломни работи.

Гости на тържеството, на което дванадесетокласниците получиха своите зрелостни свидетелства, бяха заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева и Митко Тодоров директор  на Националния дарителски фонд "13 века България".

Четирима от завършилите ученици получиха стипендия от г-жа Мария Стайкова от Австралия, на името на нейния баща Анастас Стайков за отлично представяне през целия период на обучение в Националната гимназия. Стипендиите, които се дават вече 27 години, по една във всяка от 4-те специалности, бяха връчени от Митко Тодоров – директор  на Националния дарителски фонд "13 века България".

Връчени бяха и грамотите на спечелилите първа, втора и трета награда на тазгодишния Национален младежки конкурс за изящни и приложни изкуства на Министерството на културата, където традиционно пловдивската художествена гимназия печели повечето от наградите. Тази година стипендията, която традиционно предоставя известния арх. Георги Савов, също възпитаник на гимназията, беше разделена между двама ученици.

Изложбата с дипломните работи на талантливите млади художници може да бъде разгледана в Дома на културата „Борис Христов“ до 23 юли.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина