ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноКриминалеНовини

Гори цех за преработка на череши в Катуница (ГАЛЕРИЯ)

Черен дим над предприятието, евакуирани са 100 души

РИОСВ – Пловдив започва измервания на качеството на въздуха в селото

Голям пожар бушува в завод за преработка на плодове в пловдивското село Катуница. Сигналът за възникнал огън в цех за преработка на череши в населеното място е  получен около 13:30 часа днес чрез Спешния телефон тел. 112.

Съобщават за 100 евакуирани човека. На място работят шест екипа на пожарната.

За сега няма информация за пострадали. Предполага се, че огънят е избухнал в едно от помещенията на фабриката и след това бързо се е разпространил. Според друга версия, пожарът е тръгнал от товарен камион. Свидетели са чули взривове.

По първоначални данни от РДПБЗН, става въпрос за производствена авария, при товаро-разтоварни дейности в едно от помещенията е възникнал огън.

Междувременго, заради гъстия черен дим Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ – Пловдив) разполага мобилен апарат GASMET в с. Катуница, общ. Садово, за да проследи качеството на атмосферния въздух в населеното място.

В момента на място продължава да има пожарни коли, а , около инсталацията има черен дим..

Вятърът е по посока кв. „Тракия“ на гр. Пловдив и е много вероятно да бъде усетена миризма там, както и в села от община Родопи.

РИОСВ – Пловдив ще информира обществеността своевременно за развитието на положението. Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да избягват дейности на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина