Кубински музикални легенди залюбиха българското червено вино

Светска хроника

Големият Гийермо Рубалкаба от Буена Виста и героят на Вим Вендерс- Луис Франк Ариас разпускат в Монро преди концерт

Image title
Кубинските музикални легенди Гийермо Рубалкаба и Луис Франк Ариас бяха изкушени от гастро глезотии и чудно българско червено вино в ресторант Mонро. Емблематичният пианист на Буена Виста и един от най-забележителните гласове на нашето време разпуснаха преди концерта си тази вечер в BeeBop с чаша гроздов еликсир и деликатесния ястия от менюто на популярното заведение. Чудесно, възхвалиха българското червено вино световните знаменитости. Въпреки че е на достолепните 87 години, Големият Гийермо Рубалкаба на чаша вино в Монро преди концерта си
Големият Гийермо Рубалкаба на чаша вино в Монро преди концерта си
Рубалкаба си позволи няколко глътки преди музикалното си шоу тази вечер, в което ще демонстрира жизненост и способност да разчуства дори и най-сериозния слушател. Той е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars. Свирил с кого ли не – от Компай Сегундо и Омара Портуондо до Чучо Валдес и Хуан де Маркос – Рубалкаба е жива легенда на кубинската музика.

До него ще застане един от забележителните гласове на нашето време – Луис Франк Ариас – изтънчен сонеро, който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг. Работил дълги години с Компай Сегундо, основен вокал в Afro-Cuban All Stars, както и основател на групата Soneros de verdad, в която си партнира с Пио Лейва, Луис Франк е от новото поколение майстори на кубинската музика, силно свързани с корена и пазещи традицията. Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г.
Довечера на сцената двамата ще организират вълнуваща разходка из стара Хавана с прочувствени кубински болера като Si te contara, Veinte Años, SIlencio в стилни аранжименти. Не пропускайте това шоу. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.