Десислава Йорданов е поискала да напусне ГС на БСП още миналата седмица

Smart me App Актуално Новини Разследване Темида

Преди излъчването в ефир на разследването

Председателят на Районния съвет на БСП „Западен” в Пловдив Десислава Йорданова, която стана герой в журнастическото разследване на колегата Тина Ивайлова по Нова тв, на тема „Как се взема степен „магистър“ без „бакалавър“?“, е пожелала да напусне Градския съвет на социалистите, разбра Под тепето от свои източници.

Припомняме, че в материала се съобщава, как младата социалистка, която в момента е на работа като главен експерт „Здравеопазване и социални дейности” в отдел „Образование“ на Община Родопи, е завършила магистратура по “Здравен мениджмънт” в Медицинския университет в Пловдив, представяйки неистински документ за образователна степен “бакалавър” от ПУ. След излъчване на предаването Прокуратурата се самосезира (ВИДЕО).

Йорданова е член на НС на БСП и дъщеря на депутата социалист доц. Георги Йроданов. По думите ѝ тя е започнала като студент в Международния славянски институт, когато ВУЗ-ът набрал студенти и в последствие не получил акредитация. Според споразумение, записаните в МСИ е трябвало да бъдат пренасочени към Аграрния университет в Пловдив и филиала на ПУ в Кърджали. Десислава Йорданова твърди, че дипломата и за бакалавър е от филиала, откъдето е служебната бележка, показана в репортажа и ще докаже правотата си в съда.

Нашите източници твърдят, че тя е пуснала заявление за напускане на Градския съвет на БСП по електронната поща още в петък – 25 септември, преди излъчването на материала по телевизията. В мотивите си обаче е посочила несъвместимост на личните възгледи с провежданите политики в Столетницата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.