Удушеният Иван имал забрана да се приближава къщата на баща си Нено

Под обстрел

Тоя си беше за трепане, коментират в село Труд

Къщата на Стоилови
Къщата на Стоилови
Удушеният от татко си Иван Стоилов е имал забрана да доближава бащината си къща. Алкохоликът системно тормозил баща си Нено, плашил го с убийство, гонил го из двора с брадва. А полицията забранила на насилника с предупредителен протокол да припарва до постройката, която населявал Нено. Иван живеел в пристройка във фамилния двор, но забраната не му пречила да отскача до баща си и да го тормози за пари.
В деня на убийството той  обядвал с 2 литра наливно вино от хоремага. Фиркало му се още, но нямал пари. Отишъл при татко си, хванал го за яката, извадил кухненския нож и му казал “Дай пари, че те убивам”.Съселянин на Нено твърди, че тормозът е бил жесток
Съселянин на Нено твърди, че тормозът е бил жесток
Нено обаче не се предал и в борбата за живот удушил сина си. Убиецът е пенсиониран докер в бившето ТКЗС. През лятото погребал съпругата си Магда и се свил в себе си. Местните твърдят, че пияндето Иван тормозил и майка си приживе. Не работил нищо постоянно. От време на време хамалствал и веднага превръщал надника в алкохол. С времето, заради пагубната си страст по виното и ракията, продал цялата фамилна железария за скрап и половината покъщнина.
То тва не се траеше. Иван през ден гонеше Нено с балтията, а той идваше да спи у нас. И след полунощ е тичал вкъщи да се спасява от синовната обич. Преди седмица Нено ми каза “ От двама ни някой ще пада”, разказа Стояна, приятелка на Нено. Местните твърдо защитават арестувания за убийството възрастен мъж и дори са готови да го подкрепят в съда. “Да го пуснат човека. Било е самозащита. Пък и този тормоз не се издържаше вече. Нено е добър човек. Кой ще му гледа овцете сега? А Иван си беше за трепане”, шушука съседът на почернената фамилия Никола Марков. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.