Убиецът на Ангел мени показанията си на всеки десет минути, назначиха психиатрична експертиза

Под обстрел

Дори адвокатът му Левашки вдигна ръце: Вече не мога да приема думите му за чиста монета

Image title
С ново двадесет излезе пред съда днес убиецът на Ангел Петров от Катуница- 55-годиштният Симеон Йосифов, който бе осъден на 17 години затвор. Шофьорът на буса, под чийто гуми загина една от най-големите български надежди в бойните спортове, изхлипа пред тричленния състав на апелативния съд, че не помни да е удрял с буса си нещо или някого в Катуница. На едно от предишните заседания пък той обясни, че е чул удар, но си е помислил, че е прегазил куче. В показанията на Йосифов има някои пълни противоречия и дори адвокат Левашки,който го защитава в съда, вдигна ръце. „Вече не приемам думите му за чиста монета. Image title
Онзи ден ми каза, че в буса са били 15 човека, днес каза, че са били осем“, обясни Левашки. Именно той поиска пълна психиатрична експертиза, за да се установи дали Йосифов има някакви отклонение и дали е натиснал педала на буса на 23 септември под въздействието на силен страх. Това е защитна стратегия, обясниха противниците на Левашки в делото.

Прокуратурата поиска увеличаване на ефективното наказание на Йосифов с година и шест месеца. Убиецът на Ангел пък се отказа от услугите на адвоката на Рашкови Васил Марков- защо, не се разбра. В залата бяха повикани двама свидетели на защитата- пасторът в Столипиново Асан Юсеинов и Митко Ангелов, чиято сестра живее на семейни начала с Йосифов. И двамата подчертаха, че Симеон с честен, скромен и добър човек. Самият убиец се разрева с глас пред съдиите.Ваня от Катуница не бе допусната до съдебната зала
Ваня от Катуница не бе допусната до съдебната зала
Момчето не го знам. Не знам къде живее. Бях в Катуница на помен. Карах познати от Столипиново там. Не помня какво се случи в Катуница. Беше калабалък. В един момент дойдоха при мен и казаха да тръгвам, че ще ни трепят. Вдигнах кръвно и нищо не помня. Прибрах се в къщи- колата не беше ни ударена, ни нищо. После отидох, купих си билет за рейса и занимах за Турция. Нямаше никой в Катуница пред колата ми, каза Йосифов, който има завършен четвърти клас.

Няма мотив за престъплението. Моят подзащитен непрекъснато променя показанията си. Всеки път ми поднася нова информация. Искам комплексна психиатрична заради постоянните противоречия и липсата на мотив, пожела от съда адвокат Левашки, а тричленния апелативен състав прие искането му. Като назначи още една съдебно-медицинска експертиза, която цели да установи дали Ангел Петров е починал по особено мъчителен начин.

Веселин Христов се чуди защо не го пускат на делото
Веселин Христов се чуди защо не го пускат на делото
В същото време Веселин Христов и половината му Иванка не бяха допуснати до съдебната зала, тъй като нямали призовки.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.