Тотев стреля по катеричка, не уцели

Под обстрел

Кметът и зам.-министър Грудев станаха соколари на „Природа, лов, риболов”

Мерникът на кмета Иван Тотев не сработи днес. Градоначалникът взе на мушка метална катеричка в импровизираното мини стрелбище от „Природа, лов, риболов” в панаира. Стреля, но не уцели. Никога не съм бил на лов, никога не съм стрелял по животно, уточни след неточния изстрел Тотев. Той знаеше как да държи пушката, но бе несигурен с оръжието в ръце. Не нагласи добре и оптиката. Иначе преди самия изстрел бе спокоен и хладнокръвен, анализираха кметския опит по мишената специалисти в точната стрелба.

Градоначалникът и зам.-министърът на земеделието Васил Грудев откриха официално ловното изложение. Двамата за кратко станаха соколари в една от най-интересните изложбени площи в панаира. Сложиха ръкавици и приеха на ръцете си ловните птици, които кротко посрещаха светкавиците на фотоапаратите изпод специалните си кожеши шлемове. Тя признава най-вече стопанина си. Но ако излезете с нея извън палатата и я пуснете в полет, ще се върне при вас, защото вече ще ви разпознава, обясниха повелителите на ловните соколи на кмет и зам.-министър. Когато е на ръката ви изравнява дори кръвното, допълниха дресьорите.

Домакинът Георги Гергов показа на гостите пушката Бенели, с която ходи на лов. Страхотно оръжие, констатира с пушкалото в ръце вице министър Грудев. Делегацията дълго се заседя и край специално изградената мини конна база извън палатата, където бяха поздравени от красивия жребец Ервин.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.