Силен политически натиск зад решението за Пловдивския панаир?

Под обстрел

Трайчо Трайков на миналогодишната Винария
Трайчо Трайков на миналогодишната Винария
Решението по дело 259 от 2010 г. на Пловдивския окръжен съд за отнемането на контрола на Международен панаир Пловдив от фирмата на Георги Гергов „Пълдин туринвест” е писано в последния момент. Има основателни съмнения за политически натиск върху съда, съобщава София Прес. Решението следва исковата молба на министерството на икономиката. Новината от съда гръмна вчера по всички медии. Решението обаче е с дата от 28 януари и информацията е забавена може би умишлено. Според източници на София прес в понеделник областният управител на Пловдив Иван Тотев се е обадил на проверени медии да ги информира какво е постановил съда в полза на държавата.
Във вторник около 14.30 в деловодството на панаира пък се появил адвокат на министерството но икономиката с предписание помещенията да се освободят, защото това било в интерес на потенциалните клиенти като изложители. В края на февруари в палатите на панаира се провежда традиционното изложение „Винария”. Следват още няколко тематични изложения с договаряне преди традиционния пролетен панаир.
Решението на ПОС може да се обжалва и срокът за това е 2 седмици, така че няма как държавата, в лицето на икономическото министерство, да влезе веднага във владение.
Допълнителна подробност е, че като консултант на адвокатския екип на Трайчо Трайков по делото е бившият шеф на НС от НДСВ Огнян Герджиков. Негови бележки са влезли в съдебното решение въпреки, че видният юрист не е имал пълномощно.
 Р Е Ш Е Н И Е №31на Търговското отделение на ПОС, може да се види в сайта на съда.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.