Павлинка: Не съм блъскала никого, готова съм да се подложа на детектор на лъжата

Под обстрел

На двете деца им нямаше нищо, седях 15 минути при тях, не съм бягала, казва кметът на Южен

Image title
Не съм блъскала никого, категорична бе в общината днес кметът на район Южен Павлинка Кацарова, която влезе в полицейските хроники след инцидент снощи в Кичука. Бившата шефка на Регионалния инспекторат по образование се появи в добро настроение в компанията на кмета Иван Тотев. Градоначалникът застана зад съпартийката си и е категоричен, че има голямо разминаване на тезите- тази на Кацарова, и тази на полицията. Вчера бях в Първо районно, където ме очакваше акт. А нещата бяха много различни от описаните в него, поради което аз описах възраженията си.

Image title
Излизах от паркинга на кметството, когато автобус на Градски транспорт навлезе в лентата ми, пресече пътя ми, а зад мен се движеше бус. Набих рязко спирачки и качих едната гума от служебния си автомобил на тротоара, за да избегна тежко ПТП. Излязох от него веднага. Имаше граждани и две момичета на спирката. Как сте, добре ли сте, попитах ги. Те бяха добре. А аз бях по-стресната от тях. На децата им нямаше нищо. Седях 15 минути с тях, докато чаках шофьора си, който повиках, тъй като закъснявах за среща с хора от района, свързана със санирането. Те бяха добре, нищо не се случи в тези 15 минути. Не се събраха хора, нямаше произшествие. Шофьорът ми дойде, също ги попита дали са добре, след което тръгнахме за срещата. Аз съм отговорен човек, имам деца и не бих постъпила по друг начин. Това е, разказа за случилото се Кацарова. Тя не може да си обясни как изведнъж са се появили показания на свидетели, според които тя е блъснала хлапетата и е избягала от местопроизшествието. Не извиках полиция, тъй като не се бе случило нищо. Какво е станало след това- не знам, допълни Кацарова. Няма обяснение и защо едно от децата е било за преглед в клиника, както пише в полицейския бюлетин.

Кацарова ще обжалва акта, тъй като не е съгласна със съдържанието му. Нямаме никакви документи за телесни повреди, нямаме данни да е идвала линейка на място. Тя е била там 15 минути, в които нищо не се е случило, и е отишла да изпълнява служебните си задължения. Ако има административно нарушение- тя ще си плати глобата. Странното е, че няма нито един очевидец и има две напълно противоположни тези. Никое от децата на място не се е оплакало. Поради тази причина заставам зад г-жа Кацарова, тъй като й вярвам, изказа позицията си Иван Тотев. Ако трябва и на детектор на лъжата ще ида, каза на финал Павлинка Кацарова.Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.