Мародери атакуваха именията на Рашкови

Под обстрел

Арестуваха петима мъже и тийнейджър да крадат метал в палата на Иван Рашков
Image title
Мародери са на път да опорочат събитията в Катуница. Наглеци атакуваха изоставеното и почти унищожено имение на покойния Иван Рашков. Полицията арестува снощи петима мъже и 14-годишно хлап в момент на кражба в палата. Ченгетата са действали по сигнал от съседи. Крадците са били спипани на различни места в огромния дворец. Били две съвсем отделни групи, като едната била ромска. В двора за задържани двама мъже от Катуница и 35-годишен тип от село Милево. Вътре в къщата са били открити други трима- 23 годишен младеж от Пловдив, 44-годишен мъж от Катуница и 14-годишният му син. Image title

Всички били оборудвани с клещи и се канели да откраднат метални решетки от избени помещения. Ченгетата открили подготвени за изнасяне две купчини с общо 47 метални елемента. Петимата мъже за арестувани за 24 часа в РУП – Асеновград. При направената проверка е било установено, че трима от тях са известни на полицията и осъждани – П.Д. за шофиране в нетрезво състояние, а И.Д. и Г.Т. – за кражби. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Асеновград.
Според съседи, набези в палата на Иван Рашков имало много често. Изнесли са дори зимнината, която екип на Под тепето снима преди време в къщата.
Вижте как изглежда днес палатът на Иван Рашков тук: https://podtepeto.com/article.php?id=7095

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.