Малено става градинар

Под обстрел

Пуснаха предсрочно от затвора бившия тартор на рокерите

Image title
Малено бе освободен от затвора условно предсрочно днес. Бившият тартор на рокерите излезе на свобода три месеца и девет дни преди изтичане на присъдата му. Той бе осъден за приготовление на взрив и притежание на взривно устройство. Братът на вятъра имал поръчка да взриви Майбах на ромски барон, но са го хванали преди да заложи бомбата. Бе наказан с две години лишаване от свобода, като търка наровете и за трите години от стара условна присъда. Днес се разбра, че Малено е работил като градинар, излежавайки наказанието си. Грижил се за зеленината в Крепежни изделия. На въпрос на председателя на Окръжния съд Сотир Цацаров “Какво ще работиш, след като излезеш на свобода?” Малено отговорил: “Цял живот ще работа като градинар. Много хубав занаят”. Искам най-после да се порадвам като всички нормални хора на внучетата си, допълнил молбата си за освобождаване таткото на Вагабондс.
Съдът пусна условно предсрочно и най-възрастния убиец- 77-годишният Х. Х., който в битова драма намушка съселянин с нож в спор за връзване на крава.
Състав на Окръжен съд Пловдив разгледа общо 17 дела с предмет условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода. Делата са образувани по предложение на комисия, председателствана от началника на затвора Пловдив, за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието лишаване от свобода. Уважени бяха 8 предложения. Искането на 9 затворници не беше уважено, тъй като съдът намери, че предложенията на затворническата комисия са неоснователни. Няколко от тях са осъдени за убийство, един за две изнасилвания, блудство и отвличане и един за ПТП, при което е причинил смъртта на четирима човека. За тези случаи съдът е взел предвид спецификата на всеки конкретен случай и размера на остатъка на наказанието предвид правилото, че условното предсрочно наказание не може да бъде използвано като корекция на наказанието.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.