Грабят посред бял ден в парк Лаута

Под обстрел

Храбър продавач изгони бандит след бой в хранителен магазин

Image title
Бандити върлуват посред бял ден в парк Лаута. Трима младежи извършиха грабеж в 11.30 на обяд вчера на една от алеите. Нападнали с нож 16-годишно момче, взели му мобилката, конзола за електронна игра и точно 50 стотинки.
Пак вчера пишман гангстер яде бой в магазин за хранителни стоки от храбър продавач. Маскираният влетял в денонощен дюкян на улица „Охрид“, размахал нощ пред очите на 22-годишният мъж зад щанда и му заповядал за изпразни касата. Вместо това получил тупаник в лицето. След кратко меле в търговския обект грабителят избягал с подвита опашка и без плячка.

По същото време криминалисти от Първо районно задържаха авторът на въоръжен грабеж в Кичука. Ченгетата спипаха 18-годишен младеж, който няколко часа по-рано нападна с газов пистолет и маска на лицето 15-годишно момиче. Отнел и 262 лева. Как дете се разхожда с такава сума, не става ясно, но най-вероятно жертвата е познавала нападателя си, който имал информация са парите. В хода на разследването станало ясно, че в атаката логистично е участвал друг 20-годишен младеж, който също е задържан. В апартамент на ул.”Александър Стамболийски” полицаите открили газов пистолет, маска и медицински ръкавици.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.