Алди Сарай с белезници: Бог да пази България

Под обстрел

Николай Славчев в инвалидна количка в съда, оперирали го от апендицит

Близо 50 подкрепиха с мирен протест обвинените за палежа на ЕВН

Николай Славчев в инвалидна количка в съда
Николай Славчев в инвалидна количка в съда
В мирен протест се организираха 50 приятели и колеги на Алди Сарай пред съда днес. Той е обвинен в палеж и опит за палеж на ЕВН имущество и притежание на наркотици. В началото всички те влязоха на мярката за неотклонение, но в последствие трябваше да напуснат съдебната зала, тъй като заседанието се проведе при закрити врати. Причината- неочаквано дори за защитата използване на СРС-та в разследването. Сарай бе доведен с белезници, пазен от десетина служители на съдебна охрана. В съда бе и Николай Славчев, за който прокуратурата иска взимане на най-тежка мярка за неотклонение- Задържане под стража. Славчев бе докаран в храма на Темида с инвалидна количка. В края на миналата седмица той е претърпял спешна операция от апендицит в частна клиника. Славчев се държеше за корема и избягваше коментарите пред медиите. Много добре се чувствам в момента. Благодаря ви за вниманието, но не е редно да давам коментари. Лекарите ме посъветваха да не идвам в съда, но ето ме, тук съм, каза преди заседанието Николай.

Ако се бях видял с Алди след обвинението , нямаше да си кажем нищо. Аз никога не бих го попитал дали той го е направил. Той също нямаше да каже и дума, защото знае, че съм сигурен в него. Познаваме се от 10 години и Алди иска по-лека мярка за неотклонение
Алди иска по-лека мярка за неотклонение
толкова старателен човек в работата си и толкова  чиста душа не съм виждал. За нещо, което не е направил да му дадат дори една година затвор е ужасно. Това каза 30-годишният приятел на Сарай- Георги.
Гергана и Албена също защитиха Алдин. Братът на Албена е страшно близък приятел с Алди, но е нямал възможност да дойде днес за подкрепа пред съда. Затова аз съм тук. Всичко, което знам за Алди, е от брат ми. Само хубави работи, подчерта Албена.

Image title
В съда са бабата и майката на Сарай, които чакат в момента решението на съда. Заседанието продължава втори час. На влизане в залата Алди каза с гордо вдигната глава „Бог да пази България“, а поддръжниците му го аплодираха бурно. 

Очаквайте подробности!Майката и бабата на Сарай
Майката и бабата на Сарай
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.