Актуално

РЗИ: 9 деца с хранително отравяне в Пловдив

"Деница" е филиал на ДГ "8-ми март"

Малчугани от ДГ "8-ми Март" разказали за „гадна“ супа

Девет случая на хранително отравяне на деца на възраст от 4 до 6 г. са докладвани в Регионалната здравна инспекция на Пловдив. Всички малчугани са от филиал на ДГ "8-ми Март", който се намира на бул. "Н. Вапцаров" № 80 в район „Южен“.  

Според информация на РЗИ „най-вероятно се касае за хранителна интоксикация, след като на 20.04.2017 г. децата са консумирали съгласно менюто на детското заведение: за закуска – сандвич с колбас и прясно мляко и за обяд – супа топчета, скумрия на фурна с фасулена салата, плод за десерт. Няколко часа по-късно към 14:30 ч. при заболелите започва гадене и обилно повръщане.

Храната се приготвя на място в детската градина. Веднага са уведомени родителите и насочени към ОПЛ и Инфекциозна клиника, където днес са хоспитализирани 2 от заболелите деца. Уведомена е своевременно ОДБХ гр. Пловдив за извършване на проверка по компетентност.

Екип на РЗИ Пловдив извърши проверка на място в детското заведение на 21.04.2017 г. Взети са проби за микробиологично изследване на 41 човека /персонал и присъстващи деца/. Оказана е организационно-методична помощ по отношение спазване на противоепидемичен режим. Дадени са препоръки.

Чака се резултат от микробиологичното изследване на заболелите и контактните. Епидемиологичното проучване продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина