Актуално

Пътна полиция се включва в автомобилното изложение

Кампания „Отговорни на пътя“ ще акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението

Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на „Ауто сити Пловдив 2018“, част от Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември. За първи път се осъществява съвместна кампания  „Отговорни на пътя“, в която партньори са Областната дирекция на МВР в Пловдив – сектор „Пътна полиция“, Областната администрация и организаторите на изложението:  Международен панаир Пловдив и „Експо тийм“. 

Важна част от акцията са разясненията за овладяване на аграсивността, причина за стотици катастрофи и инциденти, предизвикали протести на хората в много градове през последните седмици. Ще се акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението, като начин за  повишаване на  спокойствието и сигурността по пътищата.

На информационен щанд служители на Пътна полиция ще дават консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. Още едно улеснение е предвидено за онези, които направят или договорят покупка по време на изложението. На място ще бъде окомплектован целият пакет документи, с който да отидат в Пътна полиция-Пловдив, и там ще бъдат обслужени приоритетно. Това е част от националната инициатива  за насърчаване на подмяната на стария автопарк с нови возила, които са по-безопасни и по-екологични.    

С улесненията за собствениците на нови, по-сигурни коли и с превантивните действия  за намаляване на конфликтите  сектор „Пътна полиция“ на  Областната дирекция на МВР в Пловдив  утвърждава нов подход в усилията, които полага за намаляване на пътния травматизъм.         

В кампанията  „Отговорни на пътя“ експерти ще  предоставят полезна информация и съвети за безопасно шофиране. Само през миналата година у нас  са станали 6888 тежки катастрофи, при които е отнет животът на 682 души и са ранени  8680. България е на второ место, след Румъния, в черната класация на Европейската комисия за брой на загинали на пътя, като двете държави имат най-много смъртни случаи – 80 на един милион жители.

В акцията се включва и известният рали пилот Илия Царски, който идва с един от своите състезателни автомобили. Ще участват също представители на Българския червен кръст. Очаква се кампанията да привлече вниманието на голяма част от посетителите на „Ауто сити Пловдив“, чийто брой ще нахвърли 30 000 заради интересните експонати.

Атрактивна визия на изложбата пресъздава градската среда с улици, маркировка и пътни знаци. Там ще бъдат демонстрирани леки коли,  автобуси и други превозни средства от известни марки, резервни части, гаражно и сервизно оборудване. Ще има и тестдрайв зона. Изложителите ще предлагат изгодни отстъпки с цел да се улесни закупуването на нови возила. Един от гостите ще спечели като награда автомобил по избор измежду 7 модела.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина