Актуално

Проверяват собствениците на домашни любимци в район „Южен“

От 10 проверени 7 са били редовни

От днес в район „Южен“ започнаха масови проверки на собствениците на домашни любимци, съобщиха от администрацията. „Първоначално проверките ще бъдат с предупредителен характер и хората ще получават предписания, а в последствие, гражданите които не спазили закона ще бъдат санкционирани,“ обясни подели кметът Борислав Инчев.

Проверките са по повод постъпили множество сигнали от граждани и във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци – 31 март 2017 г. Те се извършват съвместно със служители от I РУП – Пловдив и служители на ОП „Общинска охрана“, като се следи основно за спазването на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на Община Пловдив.

Акцията следи и за задълженията на собствениците да събират и изхвърлят в съдовете за отпадъци екскрементите им, както и кучетата да се разхождат с нашийник и повод, а кучетата от агресивните породи с намордник. Проверките започнаха от улиците:  „Славееви гори“, „Георги Икономов“, „Боримечката“, „Константин Геров“, „Лайпциг“, парк „Кронщад“ и поетапно ще бъде обхванат целия район „Южен“.

До момента от проверените 10 притежателя на домашни любимци е установено, че 7 от тях са били редовни, а  трима са предупредени да пререгистрират в срок любимците си до 31 март.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина