Красимир Каракачанов обяви, че ако зависи от него заплатата на кадрови войник ще е 1000 лв.

Новини

Армията не е само за парадите на 6 май, коментира министърът на отбраната  

"Трябва да има разбиране от обществото, че армията не е институция само за парадите, които гледаме на 6-ти май. Армията е онази институция, която трябва да защитава националната цялост, суверенитета и живота на българските граждани.“ Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов след посещението си в 68-а бригада „Специални сили“ днес в Пловдив.

Според него проблемите със заплащането и оборудването на военните могат да бъдат решени  само по един начин – когато се отделят необходимите средства. „Аз знам какви са сега заплатите. При 608 лв. заплата на редник, мисля, че това не отговаря на рисковете на професията, на подготовката, която трябва да получи един военнослужещ. Би ми се искало да бъде поне 1000 лв.“, коментира Каракачанов, но после заключи, че това едва ли е възможно да се случи на този етап.

Военният министър отказа да се ангажира с цифра или процент за  увеличение на заплатите в Българската армия. По думите му предстоят разговори с финансовия министър, за да има конкретни цифри. Евентуално увеличение може да стане с бюджета за следващата година, разговорите за който започвали още от другата седмица, каза Красимир Каракачанов.

Той и екипът му правят обиколка на големите формирования в страната, за да се запознаят на място с проблемите и нуждите им. След като се запозна с базата в Пловдив и присъства на демонстрации и тренировки на спецчастите, Каракачанов каза, че момчетата ни са добре тренирани, морално мотивирани и имат добра подготовка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.