Данъчни и полиция погнаха ромските махали

Новини

Внезапни проверки за данъчни нарушения, липсата на фискално устройство в търговките обекти е сред най-масовите нарушения

 

Данъчни и полицаи нахлуха в ромските махали. ТД НАП Пловдив и МВР стартираха  съвместни проверки в зони с повишен риск от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство в Пловдив, Пазарджик и Пещера.

В Пазарджик на 14 юли екипите от отдел „Оперативни проверки“ при ТД на НАП Пловдив са извършили 23 проверки и констатирали 16 нарушения на наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, 11 от нарушенията са за липса на фискални устройства.

Акцията е продължение на проведената преди месец съвместна проверка на търговски  обекти  в квартал Столипиново, която приключи с 24 извършени проверки, а за констатираните нарушения освен глоби  са  издадени  и 12 бр. заповеди за запечатване на обект.

При последвалите 8 проверки в ромската махала в Пещера, са констатирани  6 нарушения, за липса на ФУ и неиздаване на касова бележка  в момента на проверките.

Липсата на фискално устройство в търговските обекти е сред най- масовите нарушения, констатирани по време на текущите проверки. Основната цел на провежданите проверки е противодействие, спрямо всички  задължени лица, които не отчитат приходи  от дейността си и нарушават  данъчното и осигурителното законодателство, като мерките са насочени към насърчаване на доброволното спазване на закона, коментира Христина Христозова, директор на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП Пловдив.   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.