Бойко Борисов реже лентата на завода за самолетни части за Airbus

Новини

Самолетостроителна компания открива завод край Пловдив

Заводът край Пловдив е разположена на площ от 5000 кв.м, от които 4000 кв.м са за производство. Очаква се там да бъдат разкрити 200 работни места

Филиалът на самолетостроителната френска компания  „Латекоер“ край Пловдив вече е завършен. Предстои официалното му откриване. Церемонията ще се състои на 12 септември 2018 г. (сряда) от 12:30 часа в Индустриална зона „Марица“ ) в присъствието на премиера Бойко Борисов, Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България и г-жа Яник Асуад, Генерален изпълнителен директор на „Латекоер“, Стефан Делайе, Председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, както и на други официални гости.

Първата копка на производствените мощности бе направена през септември 2017-а година. Тогава обявиха, бе предприятието трябва да заработи в първото тримесечие на 2018-а година.

 „Латекоер“ е стогодишна френска компания, производител на врати, електрически шкафове и други компоненти и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании. Френско-българската търговска и индустриална камара придружава „Латекоер“ от самото начало на проучването на България като потенциална инвестиционна дестинация. Изключително сме щастливи, че такава компания от световно ниво ще работи в България и ще установи производство във високо-технологичен сектор.

Заводът край Пловдив е разположена на площ от 5000 кв.м, от които 4000 кв.м са за производство. Очаква се там да бъдат разкрити 200 работни места.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.