Актуално

Балони, презервативи и консултации за СПИН в Деня на любовта и виното

Днес до 16.30 ч. се провеждат безплатни тестове за СПИН в РЗИ – Пловдив

Близо 2500 пловдивчани празнуват своя имен ден на Св. Валентин

Никой не раздава вино обаче

Единадесет двойки се венчават на днешната дата в Пловдив и само при тях празникът ще е официално троен – на влюбените, на виното и за сватбата им. Има и такива, които празнуват имен ден. Това са близо 2500 пловдивчани. Над 1300 са мъжете именници, близо 1000 са дамите на име Валентина, а другите са с краткия вариант Валя.

Пловдив участва в Национална антиспин кампания по повод 14 февруари. Активно се разгръщат здравни беседи, викторини и дискусии на тема любов и здравословна сексуалност, тематични обучения за ХИВ и други сексуално предавани инфекции предимно сред учащи млади хора и общности с рисково сексуално поведение. На 14.02.2017 г. от 9.00 до 16.30 ч. се провеждат дни на отворените врати в КАБКИС – сградата на РЗИ, Пловдив, с възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване на гражданите за СПИН. Екипът на фондация „Авис Вита“ организира своя кампания, насочена към предлагащите сексуални услуги жени и мъже, както и към хомо/бисексуални мъже, за намаляване на риска от предаване на ХИВ и сексуално предавани инфекции (индивидуални и групови консултации, изследване за ХИВ с бърз тест, раздаване на презервативи и лубриканти и здравно-образователни материали).

По Главната улица на града усмихнати активистки раздават балони и прегръдки, а пред университетите млади червенокръстци приканват за участие в кампания за използване на презервативи. Никой никъде не раздава вино обаче.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Браво, от такива новини има нужда! И да не забравяме, че от последните статистики броят на хетеросексуалните серопозитивни в България нараства стремглаво. Предпазвайте се!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина