Петър Дяксов: Пловдив се прероди

Моят стил

Развитието на града е колективно действие, категоричен е президентът на JCI България 

Стефка Георгиева

Поколението днес е по-различно от поколението вчера и със сигурност ще се различава от онези, които идват след нас. Макар че са мнозина онези, които твърдят, че младежите у нас са мързеливи и неактивни, всяка монета има две страни и днес ще ви представим именно младежите от другата страна. Ако трябва да бъдем по-конкретни, ще ви разкажем за Петър Дяксов, 27-годишен  проактивен пловдивчанин, който не спира да работи и да помага за развитието на средата около себе си, респективно и в града ни.

Младият пловдивчанин завършва средното си образование в СОУ „Паисий Хилендарски“, а след това, ветровете на неговата вътрешна мотивация го отвяват в Англия, където завършва висшето си образование. Макар че е получил доста примамливи предложения и изкушаващо стартово възнаграждение, през 2013-та той се връща обратно в родния си град. В Англия обаче започва да се занимава с нещо, което може би е основоположник на дейностите му и до днес. Става председател на Българското общество в Есекс и може би това е моментът, в който Петър осъзнава, че е важно да се грижиш за средата около себе си и да бъдем единни.

След завръщането си в Пловдив, Дяксов започва да помага все по-активно в семейния бизнес, а именно Венера Косметик. Макар отдаден на това си занимание, семейният бизнес е недостатъчен за потенциала на Петър и той намира ново място, а именно JCI. Младежката организация по онова време е тепърва прохождаща в Пловдив, но за Петър е важно действието и се стреми към нейното популяризиране в града под тепетата, което вече е факт. Тази година, той дори заема позицията на президент на JCI за България.

И това не е всичко. През 2015-та година, Дяксов, заедно със свой приятел, стартира собствен бизнес под името Tendrik. Няколко месеца по-късно, неговият партньор се отказва, но не и Петър. Той продължава да работи в сферата на услугите и да помага на бизнеса да планира и реализира своите маркетингови стратегии  за дигитален маркетинг и онлайн търговия…

Цялата статия четете в КАПАНА.БГ

Снимка: Марина Савьовска

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.