Време е Пловдив да излъчи свои депутати в парламента, които ще работят в полза на пловдивчани

Актуално Избори 2021 Новини

„В Пловдивска област живее над 10% от населението на България. Тук е най-голямата концентрация на индустрия в страната. Водени от стремежа си да направим областта още по-добро място за живот, работа и развитие, ние кандидатите за народни представители от 16 МИР Пловдив град и 17 МИР Пловдив област на „Продължаваме промяната“, сме поставили няколко важни местни приоритета в бъдещата си работа в 47-то Народно събрание. Това каза инж. Росен Костурков , водач на листата в Пловдив област и трети в листата на Пловд град  на среща с граждани в жилищен район Тракия.

„Време е Пловдив да излъчи свои депутати в парламента, които ще работят в полза на пловдивчани“, призова жителка на района.

Кандидатите на „Продължаваме промяната“ представиха своята визия за развитието на Пловдив и Пловдивска област.

Създаването и пускането в експлоатация на градска железница е от първостепенно значение за развитието на региона, тъй като тя ще свързва град Пловдив с индустриалните зони и близките населени места. Това ще облекчи в голяма степен работещите, ще подобри транспортната схема и ще допринесе за по-чист въздух.

Изграждането и разширяването на околовръстния път на Пловдив с по две платна във всяка посока, с удобен и безопасен излаз от бизнес-зоните и населените места в близост е друг важен приоритет за нас.

Тъй като за „Продължаваме промяната“ образованието е основна отправна точка за бъдещото развитие на нацията, сме си поставили за цел да градим качествено образование и да подобряваме образователната инфраструктура, за да могат всички деца да завършват училище без нужда от частни уроци.  Осъвременяването на  материалната база и учебните програми на техническите професионални училища, както и привличането на нови млади учители чрез пряко участие на производствените предприятия в процеса, с цел подготовка на качествени технически кадри, които да бъдат гръбнака на индустрията, е наша кауза.

Отчитайки проблема с питейната вода в областта, за нас е важна реализацията на каскадата „Доспат – Въча“. Това ще обезпечи в дългосрочна перспектива водоснабдяването с качествена вода населените места не само в Пловдивска, но и в част от Хасковска област.

Визитка:

Мениджърът и предприемач Росен Костурков е водач на листата с кандидат-депутати на „Продължаваме промяната“ в Пловдив – област и трети в листата на Пловдив – град. Той има 25-годишна кариера в индустрията, създател е на Центъра за професионално обучение „Тракия“ към Тракия Икономическа Зона – първият по рода си в страната обучителен център, обслужващ бизнеса в индустриален парк, отворен проект, в който партньори са водещи в областта си производствени предприятия.

В момента Костурков работи активно по подобряване и обновяване на средното професионално образование в област Пловдив чрез включване на индустриалните предприятия и преподаватели от висшите учебни заведения в учебния процес на средните училища. Участва и в екипа, развиващ „новото поколение“ въглеродно-неутрални индустриални паркове към Тракия Икономическа Зона.

Росен е инициатор, ръководител и участник на редица проекти с международно участие и финансиране в областта на осигуряване на достъп до модерна образователна среда за ученици от уязвими групи, участие на индустриалния бизнес директно в учебния процес, създаване на иновативно учебно съдържание съвместно с индустрията и разработване на мултинационална магистърска програма „Ресурсна ефективност на производствените предприятия“ с 4 университета от България, Германия, Румъния и Северна Македония.

Костурков е завършил Образцова Математическа Гимназия в Пловдив с отличен успех, след което придобива магистърска степен инженер Електроника/Оптикоелектроника и Лазерна техника към Технически университет София, филиал Пловдив. В момента е докторант към УХТ Пловдив, катедра АИУТ, с тема на дисертационния труд в областта на енергийната ефективност на производствените предприятия.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.