Ултрасите: Осъждаме действията на пловдивската полиция

Ботев Пд

Може да сме малко, но сме идиоти, е мотото на Бараба бойс

Снимка от сайта на фракцията Бараба бойс
Снимка от сайта на фракцията Бараба бойс
Списващи фенския сайт на Ботев bultras.com в прав текст лепнаха вината за снощната битка в Капана на полицията. Утрасите от трибуна Изток излязоха с декларация, в която задават въпроси към органите на реда и вероятно очакват отговори. От сайта става ясно, че преди баталията феновете се събрали на мощен банкет в рокерския клуб Вагабондс за поливане на новата 2011-а. До полунощ всички били порядъчно пийнали и решилиСнимка от снощния банкет във Вагабондс, качена на сайта bultras.com
Снимка от снощния банкет във Вагабондс, качена на сайта bultras.com
да продължат в Ноу сенс, където се разигра и екшънът. Повечето от участниците в патакламата са членове на фенската фракция Бараба бойс, коментират запознати пред Под тепето. Мотото на групата е “Може да сме малко, но сме луди”. Барабите дори си имат сайт, в който в графата “За нас” пълно с правописни грешки е написано следното: ” За начало на фракцията е приета датата на създаването – 9 август 2003г.Image title
Тогава момчетата, главно от ЖК Тракия, за първи път отиват на мач организирано със своя първи чисто нов транспарант, на който е изрисувано и името, с което те се подвизават по българските стадиони – BARABA BOYS. Първоначално групата е съставена от четирима надъхани тийнейджъра и с времето към тях се присъединяват още няколко момчета. Малочислеността не пречи на съществуване и с времето ентусиазмът става все по-голям. Голям принос имат при вкарването на доста факли и димки по стадионите. Правят се и няколко транспаранта и най-забележителен е гордостта на барабите – фирменият жълт чаршаф с надпис YELLOW BUTCHERS. Групата са симпатизанти на движението ULTRA, а тяхната уникалност са неподдържаните и разпуснати тела, кожените метълски якета, придружени с дълги коси и бради. На всеки мач на Колежа могат да бъдат видени в южния край на Трибуна Изток, в блока с перилата и без седалки”.
Ето и позицията на феновете, излязла в сайта bultras.com:
“Ние феновете на Ботев Пловдив осъждаме действията на пловдивската полиция и гласно искаме обяснения за случилото се през изминалата нощ. Ето нашите въпроси, на които началниците на МВР са длъжни да отговорят:
Вярно  ли е, че над 30 полицейски служители извършиха арест на девет граждани на Пловдив, които са и фенове на най-стария отбор в България? Вярно ли е, че тези мерки за сигурност са плод на добре замислена акция? Какви са тези мерки за сигурност, когато се осъждат невинни граждани за измислени поводи?
Вярно ли е, че пред заведението „No Sense“ бултрасите са изтикани и подложени на натиск? Вярно ли е, че граждани, които са опитали да подадат жалби, са били подведени под отговорност и ще бъдат съдени, само за това, че са искали обяснение за случващото се?
Ние заставаме зад думите си, че в това време за нас – без футболни срещи и спокойна обстановка следват безсмислени арести на граждани, които по никакъв начин или повод не са влезли с пререкания с органите на реда?
Това никак не ни учудва, свикнали сме, но няма как да го приемем. Няма начин и да се съгласим с подобно положение, тъй като при опит да се подаде жалба в полицейското управление, за нанесен побой и пукната глава, фен на любимия ни отбор е подведен под отговорност и днес ще бъде съден, заедно с останалите бултраси, затова че си е потърсил правата и без причина е бил пребит.  Това наричаме ние сляпа полицейщина. Това е и поредната гавра на властимащите. Но друг е въпроса, че някой трябва да отчете дейност за свършена работа.
Подписано от Трибуна Изток и феновете на най-стария клуб в България”

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.