АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Стормтрупърите от Междузвездни войни демократично и единодушни подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор

Единици протестираха срещу издигнатата кандидатура за обвинител №1 в държавата под прозорците на пловдивската прокуратура

Иво Дернев

Слабо популяризираният протест срещу издигането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор събра единици граждани на площад Съединение тази вечер. Те поискаха оттеглянето на заместника на Сотир Цацаров от процедурата по избор на най-силния човек в държавата и демократизиране на процеса. Недоволството бе организирано от гражданската организация „Правосъдие за всеки”, но не бе добре комуникирано в интернет, за да събере повече недоволни от случващото се при избора на бъдещ главен прокурор.

Протестът за кратко подкрепи адв. Михаил Екимджиев. Юристът, който е един от основните защитници на правата на човека у нас, определи кандидатурата на Иван Гешев като срамна (какво каза адв. Екимджиев четете след малко).

Гражданите, събрали се под прозорците на пловдивската прокуратура, вдигнаха транспарантис цитати на Христо Ботев и Йосиф Петров. „Борисов+ Пеевски + Гешев = ДИКТАТУРА”, гласеше един от лозунгите.

Павел Начев пък изненада всички, като се обяви в подкрепа на Иван Гешев, но от името на Стормтрупърите- бойците на Императора от Междузвездни войни. Транспарантът му бе иронично послание към прокурорската гилдия.

„ Тук съм като представител на Стормтрупърите от Междузвездни войни. Както колегиите на прокурорите и следователите демократично и единодушно подкрепиха бъдещия главен прокурор, така и ние искаме да се присъединим. Това, че сме подвластни директно на Императора не означава, че сме зависими от него. Ние съвсем независимо и съвсем демократично се присъединяваме към това да подкрепим кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор. Затова днес ние, Стормтрупърите, тук, изразяваме нашата подкрепа към г-н Гешев”, усмихна се Павел Начев при нетрадиционния си начин на протест.

Малко преди седем протестиращите се разотиваха, но обещаха, че другия понеделник отново ще протестират под прозорците на прокуратурата, но в 18.30ч. И заявиха, че този път ще са много повече.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Пловдив отдавна е превзет от мафията наречена раионната прокуратура, тя покрива всички престъпления на кметове и олигархия. Гешето и Цацата са си техни хора. Всички раионни прокурори си ги искат за да продължава лапаницата до безкрай.

  2. Пловдив отдавна е превзет от мафията наречена раионната прокуратура, тя покрива ясички престъпления на кметове и олигархия. Гешето и Цацата са си техни хора. Всички раионни прокурори си ги искат за да продължава лапаницата до безкрай.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина