ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавление

Спа дестинации около Пловдив

За максимум час пътуване може бързо да се гмурнете в релаксиращия свят на спа туризма и да се насладите пълноценно на уикенда си

Макар и слънцето доста обещаващо да ни примамва през тези дни, все още е зима и няма как да не сетим за горещи сауни, топли басейни и тонизиращи масажи. Вече имаме предложения  за места за спа в Града под тепетата, до които може да стигнете буквално за 10 минути, но не може да не разкажем и за дестинациите около Пловдив.

Хубавата новина е, че за максимум час пътуване може бързо да се гмурнете в релаксиращия свят на спа туризма и да се насладите пълноценно на уикенда си.

Тракиец – място за почивка и езда

Водили сме ви на разходка до конната база и все още смятаме, че е чудесна еднодневна дестинация. Само на 25 километра от Пловдив може да съчетаете конната езда с вкусен обяд в ресторанта или с няколко часа в релакс центъра. В спа зоната имате избор измежду вътрешно и външно джакузи, сауна и парна баня, открит, закрит и детски басейн. Това е място, на което оставяте грижите и проблемите пред вратата, а на излизане не ги намирате повече там. Уютна атмосфера, релаксиращи и възстановяващи процедури и специално отношение са сигурна предпоставка за нови положителни емоции.

Старосел  – спа и вино в полите на Същинска Средна гора

Още едно любимо място на екипа ни, където препоръчваме да съчетаете спа процедурите с винена дегустация и културно-историческа разходка до гробницата. Комплексът е захранен с минерална вода от минералният извор, намиращ се на 7 км. от Старосел. Минералната вода има температура от 54 градуса по Целзий и е най-горещата в района. Минералната вода е била използвана за лечение чрез къпане, а по-късно и чрез пиене. СПА Старосел разполага с вътрешен и външен минерални басейни, джакузи с детска секция и отделно четири-местно джакузи. Съоръжения, изградени в неповторимия стил на комплекса, са още: арома сауна, хидромасажна парна баня, втора парна баня и външна сауна с уникален дизайн, кът за топъл релакс. СПА Тракийска Резиденция е по-новата част, която предлага уникален термален аквапарк. Минералните басейни в нея са три: голям закрит с двадесет и пет метрова зона за плуване, и хидромасажна зона с лежанки, водни джетове, вулкан, подводна река и присъединено джакузи. За най-малките на разположение е детски басейн с водна пързалка и водопад, както и басейн на съкровищата. Четири джакузита са разположени на тераса с прекрасна гледка. Сред останалите съоръжения ще откриете: десет местни мека сауна с ароматни масла, финландска сауна и парна баня, снежна стая и шоков басейн, зала за самостоятелни СПА процедури и зони за релакс с приятна атмосфера. Тук се намира и интересен по рода си соларен център със слънчева морска стая, открит солариум и вертикален турбо солариум. Отделено е и специално място за халотерапевтични процедури-солен басейн и солна пещера.

Прочетете още предложения в LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина