ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Симеон Сакскобургготски валидира пощенска картичка в панаира

Царят получи картина от пощенски марки от филателистите в Санкт Петербург

Бившият премиер колекционира пощенски марки с цветя, дообогатява наследената от майка му колекция

Иво Дернев  

Симеон Сакскобургготски валидира пощенска карта „140 години от подписването на Цариградския мирен договор“ на Европейската филателна изложба в панаира днес. Царят се включи в ритуала като почетен председател на Съюза на българските филателисти. В церемонията участва и роденият в България  княз Никита Лобанов-Ростовский – внук на княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия. Той призова никога да не забравяме Цариградския мирен договор, тъй като именно той е задал бъдещето на България.

На сцената в седма панаирна палата Симеон Сакскобургготски получи няколко подаръка. Изненадаха го със специален медал за подкрепата, която указва на Съюза на българските филателисти. От Санкт Петербург пък дойде картина на първата българска марка „Пет сантима”, изработена от пощенски марки.

Оказа се, че царят също е запален филателист, при това наследствен.

„Съвсем скромен колекционер съм, защото навремето майка ми събираше първо само български марки с цветя, а след това започна да събира и от други страни. Като почина наследих тази скромна колекция. Сега като продължавам да събирам марки с цветя, в памет на майка ми. Не знам колко точно такива марки има в тази семейна колекция, тъй като не съм проверявал. Все още съм много зает и ми остава още малко време”, каза пред журналисти 82-годишният Симеон Сакскобургготски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Това е !Снимат се , а Филателията тъне в разруха.Сградата потъва,техниката е много стара, художниците и от филателният съюз са едни крадци. Шефа на пощите е за затвора.Още една година и ще ликвидират маркоиздаването .Всичко ще отиде в частни ръце и чужбина.Не напразно премахнаха над зора на финансовото министерство Честито!

  2. Пощенска марка 140 години от Цариградскиа мирен договор картината е на Николай Русев Варненски художник а на самата МАРКА Е НАПИСАН ДРУГ ХУДОЖНИК – ТОМА ГЪЛОВ – НЕ, Е НАПИСАНО ХУДОЖЕСТВЕНО ОФОРМЛЕНИЕ А Е НАПИСАНО ХУДОЖНИК-ТОВА Е ИЗМАМА ЗА ВСИЧКИ ХОРА такова безочиие дали има някъде

  3. срамота ,такава измама да правят хора от Високите етажи .Как може пощенската марка 140 години от Цариградскиа мирен договор на която художник е Варненския художник Нколай Русев НА САМАТА КАРТИНА ИМАШЕ НАДПИС И ИМЕТО НА ХУДОЖНИКА Е ИЗРЯЗАН И ПРИ ИЗДАВАНЕ НА МАРКАТА Е НАПИСАНО ИМЕ НА ДРУГ ХУДОЖНИК НЯКАКЪВ СИ ТОМА ГЪЛОВ КОЙТО И ХАБЕР СИ НЯМА ОТ ТАЗИ КАРТИНА ,А ТАЗИ КАРТИНА Е ИМА В ПОМАЛЪК РАЗМЕР ВЪВ ВОЕНИЯ ,МУЗЕЙ СОФИЯ, ПОСЛАНИКА НА РУСИА СОФИЯ ,ПЛЕВЕНСКА ПАНОРАМА кажете как да остават младите хора и работят в България ТОВА Е ТИПИЧНА ИЗМАМА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина