ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Ръководствата на Ботев и Локомотив преди финала: Нека е празник, не война!

Двата отбора заедно посрещат феновете си пред общината след мача за Купата на България

„Нека направим празник, а не война”. Зад този апел се обединиха ръководствата на Ботев и Локомотив преди първия в историята изцяло пловдивски финал за Купата на България. Мачът за титлата ще се играе на националния стадион на 15 май, а президентът на черно-белите Христо Крушарски и изпълнителният директор на жълто-черните Иван Йотков призоваха градът да празнува това паметно събитие.

В деня след финала, и двата отбора ще се съберат в общината и ще покажат Купата пред привържениците си на площада, а кметът ще ги награди с почетни плакети. „Идеята е да бъдем всички, заедно, тук и заедно да празнуваме”, заяви и Иван Тотев. „Нека бъдем повече привърженици, отколкото фенове. Да гледаме мача заедно като приятели, а не като противници. Това е празник за града”, апелира градоначалникът.

Той съобщи, че общината ще закупи 300 билета, които ще бъдат за ветераните на двата отбора и за детско-юношеските школи на всичките четири пловдивски отбора. 6 автобуса с деца и футболни легенди ще тръгнат от Тримонциум и ще бъдат откарини до националния стадион с подкрепата на общината. Тотев призова работодателите в града да пуснат служителите си, които се интересуват от футбол, по- рано в деня на мача, за да може всеки да има възможността да гледа финала на живо на стадиона или пред телевизора. И уточни, че той самият ще направи така със служителите от администрацията. След което пожела успех и на двата отбора.

„Искам, когато се съберем тук, след финала, да се разбере, че Пловдив е един и ние сме заедно. Пожелавам на Ботев да падне, а на себе си пожелавам успех”, закачи се приятелски Христо Крушарски  с Иван Йотков. Изпълнителният директор на Ботев му отвърна със същото пожелание, но в обратен смисъл. „Нека да бъдем заедно. Когато тръгнем към София, да покажем, че сме горди пловдивчани и че градът е футболната столица на България. Да покажем, че сме №1 във футбола”, призова Йотков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина