ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадът

Пловдивска пекарна спечели в конкурса „Изборът на потребителите“

Майсторите от „Дон Батон“ бяха отличени за безглутеновия си хляб

На изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ в Международен панаир Пловдив потребителите избраха още кисело мляко с каймак и биволски пастет

Български продукти са шампиони в тазгодишния конкурс

Пловдивската пекарна „Дон Батон“ бе отличена за безглутеновия си хляб в тазгодишния конкурс „Изборът на потребителите“ по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ в Международния панаир. Поне за нас успехът им е очакван, след като още миналата година попаднаха в полезрението на колегите от дигиталния гид Lost in Plovdiv  класацията „Къде е най-вкусния хляб в Пловдив“.

Българските продукти са предпочитани отново, показват резултатите от конкурса. Продуктите бяха оценени от най-взискателната публика – потребителите, които имаха възможност да дегустират стотици кулинарни изкушения в Града на виното и деликатесите. До финала достигнаха 25  продукта, презентирани от български изложители, и 13 от италиански. 

В категория „Млечните продукти“ фаворити са кисело мляко с каймак „Йовчев“, кашкавал от краве мляко „Добротица“, краве масло „Ралица“ и пекорино на „Сердика-Добрич“. Любимец на публиката стана и белият шоколад със син чипс на швейцарската марка „Стела“, който направи своя дебют на българския пазар по време на „Фудтех 2019“.  Сред тахановите изделия най-вкусни се оказаха халва с карамел „Дюсена“ и лешникова мока „Валнутс“.

Две необичайни предложения – биволски пастет на „Аква нова пак“ и билков пастет „Дилмано Дилберо“, са сред победителите в раздела „Консервирани продукти“. Групата се допълва от едросмляна екстра лютеница „Траки“, айвар „Гурменица“, черешово сладко „Saborosa“, сладко-кисел сос от годжи бери и дехидратирани плодове „Сър Найс“, предлагани от „Феър маркет“. Пекарна „Дон Батон“ бе отличена за безглутеновия хляб.

Българските месни и млечни продукти впечатлиха посетителите в Града на виното и деликатесите

Оспорвана бе конкуренцията сред  месните продукти. Луканка „Родопа Ком“, натурален вурст на „Алдагот“, горнооряховски суджук „Стефанов“, суджук с праз на „Кумир-си“ и поркета на „Даневи и К.“ спечелиха предпочитанията на взискателното жури.

Десетки хиляди ценители на виното и високо алкохолните напитки  опитаха  колекциите, представени на „Винария 2019“

То отличи и три български вина: „Сира резерва“ на „Тракийски вино“, „Енигма Експерианс“ на изба „Малката звезда“ и малиново вино „Кубера“. Натурален сок от ябълка и морков, произвеждан от  Светослав Коев, и кафе „Caffe degli Dei“, внасяно от „Довекс“, бяха единствените победители в своите категории.

В италианската група финалисти са песто, твърдо сирене, зехтин, сицилиански сладкиш и халва нуга, зеленчукова смес, бадемово брашно, подправки, пюре от шамфъстък, мариновани маслини, кафе, ликьор, вино.

„Вкусове от Италия“ представи специалитети на сицилианската кулинарна традиция

Голямото разнообразие и силната конкуренция в конкурса се дължат на факта, че във „Фудтех 2019“ участваха двойно повече фирми, предлагащи храни, в сравнение с миналата година. Близо 50 винарски изби се представиха на „Винария“. Над 30 изложители се включиха във „Вкусове от Италия“. Градът на виното и деликатесите посрещаше дневно над 7500 посетители в периода 20-24 февруари, когато се проведоха изложенията. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина