ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Общината търси хора за звено „Визия за Пловдив”

Новият отдел към главния архитект ще подготвя стратегия за развитието на града

Общината вече събира екип за ново звено „Визия за Пловдив”, което ще е към главния архитект на града. От кметството пуснаха обява във Фейсбук, чрез която администрацията се надява да намери своите визионери. Те ще участват в създаването на визия за градско възстановяване, подобно на тази в София.

„ Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов смята, че планирането е важно за всеки град, че трябва да се надскочат ежедневните проблеми и да се погледне в бъдещето, за да се подготви стратегия за развитието на града. Това ще са част от задачите на новото звено. Ако искате да бъдете част от него, можете да подадете документи до края на месеца”, пише в обявата.

Припомняме, че в средата на януари екипът на „Визия за София” бе в Пловдив, за да представи опита си. Това се случи по покана на арх. Ахрянов в галерия „Капана”, а събитието предизвика сериозен експертен интерес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Идеята може би не е лоша. Но зашо се смята, че трябва да си на заплата в общината за да имаш идеи за града. Ограничаването на кръга и формата убива идеята в зародиш, освен ако целта не е още наши хора на държавна работа.
    На града му трябват експерти, а зада имаш визия не е нужно да работиш в общината.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина