ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Независимо жури оцени „Айляк парада“, стотици кукли, актьори и деца с костюми дефилираха по Главната (СНИМКИ)

Хиляди бяха въвлечени в шествието с кукли – като участници или зрители

Експертен екип от импровизирано независимо жури на софра на Главната оцени преминаващия Айляк парад. Фестивалът – артистично преживяване с множество кукли, актьори на кокили, деца с костюми и още много украсени във всякакви цветове участници, премина по Главната в събота следобед.

Голям и дебел рибар, уловил рак, бели кончета, рибки, магьосници, танцьори, дракони и всякакви възможни животни направиха живота по „Райко Даскалов“ и ул. „княз Александър I” много по-шарен от обичайното. Стотиците участници се забавляваха изключително много с елегантните си костюми, някои по-семпли, други изключително сложни, и бяха прекрасна атракция за минувачите и гостите на Пловдив.

По средата на шествието бе и шегаджийското жури. Пред сградата „Екселсиор“, седнали на софра с ядене и пиене, експертите оценяваха преминаващите кукли и актьори. Сред по-известните членове на експертното айляк жури бяха Атанас Хранов, Христо Барутчиев, собственикът на гастро магазина Венци, цигуларят Моцарт и други.

Шествието продължи и след журирането, като продължи по Главната покрай стълбите на Каменица и финишира пред Община Пловдив – между финала на Маратона и покрай редицата будки на политически партии. Гъстотата на постройки не смути участниците, които се забавляваха и с гордост показаха всичките си костюми.

Айляк парад е част от програмата на „Пловдив 2019“. Самото шествие е финалната фаза от дълга подготовка, заедно с много деца и възрастни, които с помощта на организаторите от „ЖАР театър-изкуство-култура“ създадоха сами множеството карнавални маски, костюми и атрактивни аксесоари. Заедно с тях участваха и няколко пловдивски читалища, както и партньори от чужбина. Част от костюмите бяха показани преди около година на промо-шествие в парк Лаута, но в събота купонът бе много по-голям.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина