ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеМненияНовини

Напролет влизаме в чакалнята на Еврозоната

След три години плащаме в евро

До април се очаква България да влезе във валутно – курсовия механизъм ERM II, известен като „чакалнята за еврозоната“. Заедно с това страната ни трябва да влезе в тясно сътрудничество с единния банков надзор.  Това са две от най-важните стъпки по пътя на България към приемането на еврото, които ще бъдат емблематични за 2020 година. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред БНР.

Според него е напълно реалистично точно след три години да започнем да плащаме с евро.

За да се присъедини към ERM II, България трябва да изпълни всички критерии от договора от Маастрихт, които поставят ограничения на дълга и дефицита на всяка от държавите. Също така има критерий, свързан с инфлацията. Страната ни отговаря на всички тях от години.

Единственото условие, което остава, е изпълнението на плановете за увеличаване на капиталовите буфери на две от българските банки.

Припомняме, че през лятото на  2019-а година в Пловдив финансовият министър обяви, че България влиза в чакалнята за Еврозоната до края на 2019 и данъците няма да се пипат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Влади боклуче ти и твоята шайка отдавна ще сте си заминали от управление, тъй че не ни притесняват думите ти. Пази ни Боже от това за което драпа този паразит и от неговите последствия.

  2. Очаквайте огромна криза в Бг след навлизането на еврото. Купувайте злато и имоти иначе ще изгубите парите си. Така стана във всички държави приели еврото. Това е и целта-банкстерите и бизнесмените да окрадат хората.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина