ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовиниСъдТемида

Делото срещу д-р Иван Димитров пак не стартира

Докторът, който е обвинен в убийството на крадеца-рецидивист Жоро Джевизов-Плъха, бе посрещнат с аплодисменти пред Съдебната палата в Пловдив (ВИДЕО)

Заболяване на съдията отложи заседанието този път

Таня Грозданова

„Това може да се случи на всеки. Той не трябва да бъде лишаван от свобода.“ Тази позиция заявиха десетината пловдивчани, които тази сутрин посрещнаха с аплодисменти д-р Иван Димитров пред Съдебната палата в Пловдив.

Докторът се яви на насрочено разпоредително заседание тази сутрин като обвиняем за това, че на 2 март 2018 г. умишлено е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл. 119 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. Доктор Димитров е предаден на съд и за това, че е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис „1947 GEL 9M38“, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Заболяване на съдията Весела Евстатиева отложи делото днес, като това е второто отлагане на разпоредителното заседание по казуса. Припомняме, че при първия опит процесът да стартира, на 19 март т. г., се оказа, че жената, с която убитият е живял на семейни начала, не е призована, а тя има правото да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

На излизане от съда д-р Димитров се отби при подкрепящите го, за да им благодари, а неговият защитник – адв. Георги Кутрянски коментира пред медиите,  приетите на първо четене от Парламента промени в закона, които разширяват пределите на неизбежната отбрана.

„Всяка поправка на закона може да бъде ползвана. Това е, такъв е принципът. Ако до решаването на казуса на съответния обвиняем, или подсъдим, има по-благоприятни изменения, те важат към момента на решаване на случая.“

Според юриста е спорно кое е по-благоприятно, тъй като всеки казус си има конкретика. Той подчерта, че на практика все още няма приети изменения и отказа да коментира как те биха повлияли на казуса с клиента му д-р Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Успех на д-р Димитров! Георги Кутриянски е най-добрият му избор, когато човек може да стане жертва на непознаване на закона и неглижиране на фактите по делото. Добре че си е избрал адвокат на място, че много често се случва без вина да си виновен.

    1. Ама доктора е виновен. И трябва да изтърпи наказанието си. Неговото освобождаване ще бъде несправедливо. Въпреки че хората го защитават, те разсъждават от морална, обществена гледна точка. Не от законоустановената такава. А според последната, той е виновен!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина