АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Дани Каназирева влезе в предизборната битка с програма за управление от над 100 страници (ГАЛЕРИЯ)

Пловдив е различният град, от който може да тръгне различен модел на управление, каза на церемонията по обявяването на кандидатурата си за кмет лидерът на Съюз за Пловдив

Направи паралел между Пловдив и Истанбул, който Ердоган загуби

Иво Дернев

С програма от над 100 страници с конкретни решения за управлението на Пловдив влезе тази вечер в предизборната битка Дани Каназирева. Тя обяви кандидатурата си за кандидат за кмет на града с церемония в двора на Драматичния театър, на която присъстваха десетки членове и привърженици на партия Съюз за Пловдив. „Осъзнавам своята огромна отговорност пред всички ви. Ще се опитам да дам на града си различна и подготвена алтернатива”, обърна се към гостите на политическото събитие Каназирева.

Преди нея на импровизираната сцена излязоха част от лицата от бъдещата листа за общински съветници и от екипа й, сред които имаше и нови хора. Кандидат за член на местния парламент от листата на Съюз за Пловдив ще бъде ландшафтният архитект Станимир Шаламанов. Такъв ще е и арх. Димитър Джугаланов. Подкрепата си за Дани Каназирева засвидетелстваха още актрисата Ивана Папазова, която бе и водещ на церемонията, бившият областен координатор на ГЕРБ и екс директор на пловдивската полиция Йордан Кюмюрджиев,  директорът на Руската гимназия и настоящ общински съветник от Съюз за Пловдив Вихра Ерамян, IT предприемачът Владимир Темелков и дори учителката по български на Каназирева от Хуманитарната гимназия Николина Георгиева.

„Зелената система не е панацея да решим нашите проблеми, но е важна за качеството ни на живот. Тя се нуждае от планиране, каквото няма в момента. Пловдив е сред малкото градове, в които няма дори отдел „Зелена система”. Важно е да се даде път на експертността, а Съюз за Пловдив обръща внимание на експертите”, обясни ландшафтният архитект Станимир Шаламанов.

След него на микрофона излезе ген. Йордан Кюмюрджиев, който похвали Дани Каназирева, че е създала един изключително пловдивски политически проект. „Обществото се е договорило срещу своите инициативни и мислещи членове. То е едно акционерно дружество, което е загубило свободата си и избора си. Проблемът е, че липсва конформизъм. Трудно е да се преборим с посредствеността, но начинанието на Дани е предопределено да спечели. То не търси бързи и лесни победи, защото те осуетяват извършването на велики дела”, каза ген. Кюмюрджиев.

„Ще бъде различно и интересно. И много страшно за някои хора”, заяви бизнесменът от IT сектора Владимир Темелков. „Дани е най-подготвеният човек за този пост”, каза след него арх. Димитър Джугаланов.

„ Създадох прекрасен екип от достойни хора. Никога не наведоха глави и не отидоха да молят властта за каквато и да е. Пловдив е различният град, от който може да тръгне различен модел на управление.  Да прекъснем омагьосания кръг на икономически зависимости, в който се въртим. Сега парите не стигат до нашето ежедневие, защото това не е целта”, подчерта пред гостите си кандидатът за кмет Дани Каназирева.

Допълни, че е важно кметът да е подготвен и да работи, а не да е от управляващата партия. „ Досега имахме процъфтяващ бизнес на близките около кмета. Градът трябва да бъде на хората. Изборите в Истанбул днес са факт, тоталитарната власт загуби града. Колкото и гласове да купят, не могат да ни купят всички. Не станах част от управлението, не съм участвала в нито едно харчене на публични средства”, каза още Каназирева.

Заяви, че решенията за Пловдив трябва да се взимат само в Пловдив, а не в партийните централи в столицата. И изброи част от темелите в платформата си- управление в съгласие и прозрачност, широко публично обсъждане на всички важни проекти, диалогът да стане част от управлението.

„Искаме още от същото или е време за нова и различна енергия в управлението на Пловдив? Ще бъде различно”, каза на финал Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. На една от снимките са точно 63 човека!
    Много интелигентна пък не виждам да я следват много хора…
    Ами, ако е „послъгвала“ последните няколко години – за съглашенията, в които е влизала и за други неща? Може пък хората, като цяло да са малко по-интелигентни, отколкото тя ги смята. Те няма да гласуват за наследника на Маминия, нито за някое „червеногерговче“, но пък за нея…Не вярвам!

    1. Малии…100 с. Програма!Здравчето да не се кани до живот да кметува, ако изобщо и се случи?!100 с. бля-бля и популизъм! Ама ние не ядем доматите с колегите Здравче.

  2. Различно, рязлично – колко да е различно?

    Като публикува пълния списък с дарителите зад нея и отчет за какво се харчат парите, тогава може да говори.

    Засега е просто поредната пионка с неясни благодатели, една „уста“ за пред хората.

    Пловдив няма силен кандидат за съжаление. Обезкървен е.

  3. ПО НЕИН АДРЕС НАХЛУВАТ И ХЛУЯТ ХУЛИ ПО ВСИЧКИТЕ МЕДИИ И ИНТЕРНЕТИ, С ПОТРЕСАЮЩИ НАМЕЦИ ЗА МИНАЛОТО Й -КАКТО ЛИЧНО ЖИТЕЙСКО, ТАКА И ОБЩЕСТВЕНО ПОЛИТИЧЕСКО- КОЕТО В ОБСТАНОВКАТА НА „КОРАБЪТ ПОТЪВА ПРАВИЛНО“ И НА ГРОЗНАТА КЛЕПТОКРАЦИЯ НА МАМИНИЯ ИНДЖИНЕРИНГ МОЖЕ ПЪК ДА СЕ ОКАЖЕ ПРЕКРАСНА ПРЕПОРЪКА.

    ПРЕИМУЩЕСТВО, С ДРУГИ ДУМИ.

    КОЛКОТО ПЪТИ Е ИЗРАЗИЛА ПОЗИЦИЯ (ПРИМЕРНО ЗА НОВИТЕ 13 МИЛИОНА БОРЧ НАПОСЛЕДЪК) ОСТАВАМ С ЧУВСТВОТО, ЧЕ ТЯ ЗАСТЪПВА МОИТЕ ИНТЕРЕСИ. ТВОИТЕ. НАШИТЕ, НА ГРАЖДАНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, А НЕ НА „ИНИЦяТИВНИ ГРУПИ“, АГИТКИ, МАФИИ, АСФАЛТАДЖИИ, ВЕЛОСИПЕДАДЖИИ И КУЛтУРСКИ АРТАДЖИЙСКИ ДИРЕКТОРКИ.

    E, НИКОЙ НЕ Е СВЕТЕЦ, НАИСТИНА.

    АКО ТЯ НЕ Е СЪВЪРШЕНА, МОЖЕ БИ Е НАЙ-МАЛКОТО . . . ЗЛО,

    1. Не ви ли прави впечатление , че тази жена , Дани Каназирева , за разлика от другите кандидати , е интелигентна ! Това в БГ-политиката си е направо раритет !

      1. Думата на Език Свещен е РЯДКОСТ за това дето го наричаш „раритет“ – откъдето следва, че няма нужда да се произнасяш за хорската интелЕгенос преди да си научила . . . майчиния си. Капиш?
        А по вАпросо може да са каже, че още от пръф поглет на снимката -без да я познава човек- има ВИСОКО ЧЕЛО.
        Дали пък няма даже и ВИШО образование (килийната АМТИ+И+ЦИРК Магнаура? Хонорис Кауза за милион?)
        Досегашният кмет беше добре известен ИНДЖИНЕРИНГ.
        ИМПЕРИАЛистът затри прочутия пловдивски . . . „АРХИТЕКТуринг“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина