ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Въздухът в Пловдив вече може да се види

Отчетени са първи сериозни нива на замърсяване

Въздухът в Пловдив вече може да се види. Още с лекото засега застудяване станциите от градската мрежа на AirBG светнаха в червено. А ниските температури още не са дошли.

Замърсяването на въздуха бе сериозно днес във всички градски райони, както и в периферията на Пловдив. Качеството му е нормално само на височината на община Куклен, видимо от картата с данните от станциите в мрежата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Не е само отоплението на твърдо гориво. Все още е сравнително топло и не е започнал активният отоплителен сезон. Всяка втора кола бълва огромни кълбета газове: гледаш уж лъскава кола, а пък като даде газ и зад нея става мъгла. Като искаме чист въздух, всеки от нас трябва първо да се запита той какво прави по въпроса, а не: виновни са кмет, държава, галактиката…

    1. ттва е шот ганчо иска от 100 коня – 500 и чипосва и чипира, само мозъка не си чипира, барем да го имаша де

  2. Ул. Велико Търново е от 1 месец в ремонт. Разкопана е цялата, от край до край, няма асфалт и тротоари. Заради сухото време всичко е в облаци, облаци прах! Неописуемо е. И поне още 1 месец ще е така. Къде в нормалния свят правят ремонтите по този уродлив начин? Задушаваме се. Чудим се откъде да минаваме. Престъпници!

  3. А добър ден… що не писахте цяло лято? нали има същия трафик, промишленост и коли… ЗАЩОТО МЕ ЗАБОЛЯ РЪКАТА ДА ГО ПИША: МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ Е ЗАРАДИ ОТОПЛЕНИЕТО НА ТВЪРДО ГОРИВО…. това е причината! Просто застудя!

      1. П*тко заспала, аз дори имам измервателна станция в офиса си. Следя процеса от около 2 години… Проблема е основно зимата! Тук не говоря, за прашната улица на госпожата или димящия дизел на комшията отгоре – това са локални проблеми (водещи до замърсяване)… Аз говоря за големия проблем…. Що от май до октомври не прочетохме ЕДНА ТАКАВА СТАТИЯ? Дай майл и ще ти изпратя какво е било положението от една измервателна точка (в офис в квартал Каршияка) за 2 години назад…

  4. Има някаква грешка…Пловдив е най-чистият град в България…която е най-чистата държава на Балканския полуостров…който е най-чистото място в Европа…и за това тройно чисто място да пишете така…отнюд…скоро ще почнете да пишете, че може и да се пипне, нареже, надипли и дори продаде като боклук в някоя изостанала държава в Африка, примерно…това не се понася…чакай да си поема дъх, преди да се възмуууутя още….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина