АктуалноВластГрадътМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Адв. Михаил Екимджиев: Кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е срам

Това ли трябва да бъде лицето на българската прокуратура, попита юристът на протеста в Пловдив днес

Вече не намират за необходимо дори да запазим някаква илюзия за приличие и законност, допълни той

Иво Дернев

„ Няма как, когато говорим за закони, за конституция, за правов ред, да не ни е срам от това, което се случва. Това е една срамна кандидатура. Би трябвало управляващите- и тези, които действително са го избрали, и тези, които са си сложили подписите там, да се срамуват. Това ли трябва да бъде лицето на българската прокуратура, да е водещ български магистрат? Това е срам”, заяви на протеста срещу единствената кандидатура за главен прокурор в Пловдив адв. Михаил Екимджиев.

Юристът си обяснява заставането на цялото прокурорско  съсловие зад името на Иван Гешев с една дума. „ Страх. Говорим за страх и нищо друго. Те действат под команда. Кой ще се опълчи на началника си? Какво може да му се случи след това, ако издигне алтернативна кандидатура? Мисля, че е ясно на всички”, подчерта адв. Екимджиев.

Той допълни, че това, че има само един посочен кандидат за може би най-важния пост в държавата, той определи като един нов, още по-опасен синдром. „ Загубено е и дори съществуващото до момента чувство на приличие, което ги накара при избора на Цацаров да издигат фиктивни кандидатури. Това вече не е нужно. Не намират за необходимо дори да запазим някаква илюзия за приличие и законност. Нещата трябва да са откровени, арогантни, брутални, да свикваме с това, което ни очаква”, каза още адв. Михаил Екимджиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина