ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Тотев след първите събрания на ГЕРБ: Не очаквам да има доминираща номинация в Пловдив

Очаквам да довършим този цикъл със събранията в Пловдив с между осем и десет номинации за кмет на община, които ще бъдат представени на Изпълнителна комисия, прогнозира кметът

Иво Дернев

„Новината от ВМРО днес беше интересна, тъй като Славчо Атанасов беше казал преди шест месеца, че единствената причина да се кандидатира за кмет на Пловдив е да има балотаж отново с мен. Сега, когато няма да има такъв, явно си сменя позицията. А и тогава е излъгал избирателите най-вероятно”. Така кметът Иван Тотев коментира днешната новина от офиса на ВМРО, от който войводите подадоха ръка на Славчо Атанасов и колегите си от НФСБ. Градският лидер на ГЕРБ, който вчера обяви решението си да не се кандидатира за трети мандат, определи ситуацията след днешната пресконференция на ВМРО като интересна. „Това, което видях до момента, е че там има една вратичка за преговори с други партии. Така че ситуацията в Пловдив ще бъде динамична, интересна”, допълни по темата Тотев.

Спря се и на резултатите от първите две номинационни събрания на местните структури на ГЕРБ- в районите Централен и Северен, в които най-много гласове събраха съответно Георги Стаменов и Здравко Димитров.

„ В момента протичат събранията на ГЕРБ за номинации за кмет, районни кметове и общински съветници. До момента имаме изключително много номинации на много стойностни хора, включително вече имаме първите номинации за кмет на Пловдив, като от двата района имаме две имена, които са на първо място, но след тях имаме още по няколко номинации от всеки район. Така че аз очаквам да довършим този цикъл със събранията в Пловдив с между осем и десет номинации за кмет на община, които ще бъдат представени на Изпълнителна комисия, след което, естествено, ще изчакаме решението й. Това, което е важно да се знае, че ГЕРБ следва указанията от последния конгрес. Ние сме изключително отворения на нашите събрания- присъстват и журналисти, граждани. По-прозрачен избор за участници в местно самоуправление в България досега не е правен никога. Това е един добър пример, който работи добре. Ще подберем и ще представим на пловдивчани изключително стойностни хора. И ще получим техния вот”, каза градоначалникът.

Той уточни, че събранията ще приключат до края на тази седмица, а след 10 август Изпълнителната комисия трябва да се произнесе.

Прогнозирам, че доста ще бъдат кандидатите, така че Изпълнителната комисия ще има по-голям избор. Не очаквам да има доминираща номинация в Пловдив, което е добре. Процесът, който протича в Пловдив, трябва да бъде даван като добър пример- изключително отворен, изключително прозрачен и с участието на гражданите. Този процес на подбор на хора е един диалог, който водим с пловдивчани. Много съм доволен от указанията на г-н Борисов така да се отвори партията, виждам в Пловдив, че работи много добре”, каза още Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Или Здравко Пияницата или неква хербава калинка, спуснат паращут на Баце в последния момент..а може и масковските проксита фемереоту и патротите- калъфи да пробват пак

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина