ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътМненияНовиниПод ножа

Славчо Атанасов: Кандидатурата ще бъде обща между НФСБ и ВМРО

 Взели сме си уроци от евроизборите и знам, че Пловдив можем да го спечелим само ако бъдем обединени, заяви бившият градоначалник  

Тотев за първи път казва истината- да, след Славчо Атанасов се управляваше лесно с 30 милиона в касата на общината и спечелени проекти за над 200 милиона, отговори на кмета предшественика му

Иво Дернев

„ВМРО е най-старата патриотична формация с над 100-годишна история и няма нищо нелогично в тази подкрепа, която обявиха днес. Кандидатурата ще бъде обща между НФСБ и ВМРО. Взели сме си уроци от евроизборите и знам, че Пловдив можем да го спечелим само ако бъдем обединени. Това са напълно предсказуеми действия от страна на колегите от и от ВМРО, и от НФСБ”. Така бившият кмет, настоящ народен представител и бъдещ кандидат за градоначалник Славчо Атанасов коментира пред Под тепето подадената от войводите ръка тази сутрин . Депутатът не крие, че коалицията с ВМРО може и да се разшири до изборите, но двете формации ще са нейното ядро.

„ Ние сме отворени за подкрепа и от други партии. Да не забравяме, че през 2015г., мен на втори тур ме подкрепи партия като БДФ- една от основателките на СДС. Всички други партии тогава обаче подкрепиха Иван Тотев, под определен натиск предполагам. И въпреки това изборите завършиха с така наречената статистическа грешка”, допълни Атанасов по темата с коалицията.

После се спря на думите на наследника си в общината от вчера „ Много лесно е да управляваш след Славчо Атанасов , но е много трудно да управляваш след Иван Тотев”.

„ Най-после Иван Тотев казва истината. Наистина след Славчо Атанасов се управляваше лесно, след като стария кмет остави на Тотев близо 30 милиона свежи пари в касата на общината и спечелени проекти за над 200 милиона лева- водният проект, транспортният проект, онкологичният проект. За жалост обаче изпълнението на екипа на г-н Тотев беше умопомрачително. И до ден днешен, вече три години, не работи електронната система от транспортния проект.  А след Тотев наистина ще се управлява много, много трудно. Той оставя общината с огромни дългове.Официално са над 40 милиона, а според прогнози на експерти финансисти, когато влезем в общината вероятно ще гърмят много финансови бомби. Второ- той не оставя на своя наследник нито един сериозен голям проект за Пловдив. Така че, който и да е след него, независимо дали ще е кмет на ГЕРБ или аз, ще е много трудно да управлява. Така че това е един от малкото случаи, в които г-н Тотев говори истината”, подчерта Славчо Атанасов.

На финал заяви, че в от тук насетне е важна не личността, а моделът на управление в Пловдив.

„Сега се управлява по така наречения модел Тотев, който не е особено удачен за голяма част от пловдивчани. И това се вижда по начина на гласуване, когато дойдат местни избори. Защото г-н Тотев и през 2015г., и през 2011г. „спечели” изборите в рамките на статистическата грешка, като зад мен не седят големи партии. При положение, че негови колеги в други областни градове- Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, Търново, София, Благоевград, печелиха на първи тур с между 50 и 70 процента. Това означава, че огромна част от пловдивчани не приемат модела Тотев. И затова не личността е важна. Следващият кмет от ГЕРБ по всичко личи ще продължи модела, тъй като Тотев остава партиен лидер на ГЕРБ в Пловдив. Което означава, че той ще е партийния шеф на кмета в Пловдив, ако той е от ГЕРБ”, заключи Атанасов.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Мястото на слаФча е в психодиспансер за общественоопасни субекти! Както и на онези, които го подкрепят! А най-добре – в гробищата!!!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина