ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Мажоретки на 70+ дефилираха по Главната (ГАЛЕРИЯ)

Атрактивните баби откриха фестивала „ Здравей, Здраве!“ в Пловдив (ВИДЕО)

В спортния клуб има и един мъж за цвят

Таня Грозданова

Мажоретки на 70+ поведоха „Шествието на здравето“ в петък късен следобед по Главната улица на Пловдив. Преди това те представиха своя танцова композиция на площад „Римски стадион“. Те танцуваха на фона на българска песен, която възхвалява природните ни красоти, облечени в бели спортни екипи и с гимнастически обръчи, украсени с рози.

Достолепните дами-мажоретки са от Спортен клуб “Бяла Роза”, Казанлък и за цвят в състава присъства и един мъж. На въпроса „как се чувства сред толкова жени“ отговаря: „Здрав“. Атрактивният танцов състав е на средна възраст 75 години. Те са заедно от 12 години и пътуват много по фестивали.

Възрастните ентусиастки тренират упорито по три пъти седмично и твърдят, че се чувстват по-млади дори от 30-годишните. Споделят, че освен спорта им помагат песните и настроението, когато са заедно.

„Може да дойдете с нас и да празнуваме здравето и радостта,“ кани ни ръководителката на състава Донка Кръстева, докато повежда шествието, с което се открива Пролетният фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве!“ в Пловдив. Тази година той  празнува своя Х-ти юбилей.

Докато шествието преминава през Главната до площад “Стефан Стамболов” пред Общината и завършва в Цар-Симеоновата градина, Донка ни споделя повече за техния спортен клуб.

 Ръководителят на СК „Бели рози“ – Донка, зад единствения мъж в групата

„Работим по програма от републикански мащаб. В нея сме над 35 клуба в цялата страната. Всяка година се събираме. През 2019-а нашия клуб, през месец май сме домакини на национален фестивал. Ще дойдат спортни клубове като нашия от 14 града да се състезаваме. Събираме се и играем гимнастика, играем и хора, пеем , активно живеем .“

Фестивалът на здравето в Пловдив продължава два дни, 20 и 21 април, събота и неделя, с вход свободен в Дома на техниката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина