ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Кои са истинските айляци под тепетата

Котките на Пловдив

Те могат да бъдат забелязани да се разхождат най-необезпокоявани покрай масите на заведенията, по павираните улички в Капана или дори съвсем невъзмутимо да се излягат на всяко местенце, огрято от слънцето

В културната столица на България има една порода живи същества, които не са като другите. И ако често си пишем за айляка в Пловдив, то не може да пропуснем най-големите айляци. Те могат да бъдат забелязани да се разхождат най-необезпокоявани покрай масите на заведенията, по павираните улички в Капана или дори съвсем невъзмутимо да се излягат на всяко местенце, огрято от слънцето. Тукашните котаци рядко се плашат от хората и е по-вероятно да дойдат и да се разположат до вас, отколкото да потърсят място за криене. Те са истинските царе по Главната улица и на всяка крачка ще забележите поне 2-3.

На доста места покрай жилищни сгради и ресторанти може да видите поставени за тях чинийка с гранули и водичка, така че пловдивчани грижливо си ги отглеждат и им се наслаждават на спокойствието.

Оказва се, че  честичко са и герои в снимките под тепетата. На някои позират игриво, а на други съвсем небрежно изобщо не отразяват фотопарата. Ето, такива са пухкавелковците през обектива на Десислава Цвяткова и на някои от вашите фотоси в социалните мрежи:

Снимки: Десислава Цвяткова, autumn_chocoholic.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Били „…..най-необезпокоявани покрай масите на заведенията“…Освен, че ги „чистят“ с отрова и ги ловят да ги хвърлят в извънградски места за да умрат в мъки, децата ги ритат и гонят под радостните погледи на гордите им лумпен-родители, коли ги мачкат със замах и наслада, общината ги забранява по главната и намира начини да ги „премахва“ . ..И изобщо..Вие в Пловдив ли живеете?

  2. Абе къде ги видяхте тези котки да бучат айляк ??? Вие изобщо нормални ли сте ???? Пишете ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!!!! Изобщо АМА ИЗОБЩО НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАКВО СЕ СЛУЧВА С БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ -НЕ САМО КОТКИ,А и КУЧЕТА!!! Образовайте се малко и погледнете реалността!!!!!!!!! Идиоти !!!!

  3. вие сериозно ли? бездомните котки на Плд бичели айляк? вие явно не стъпвате по земята или всичките ви сетива за критичен поглед към действителността са безвръзвратно закърнели

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина