Адвокат Атанас Костов съди държавата за лошите пътища

Актуално Гласове Новини

Провокиран е от глоба за шофиране със 140 километра на магистралата край Стара Загора

Внася иска в Административен съд Пловдив другата седмица, 16 000 души подкрепят каузата му

Бившият кандидат за кмет на Демократична България адв. Атанас Костов ще съди държавата за лошите пътища. Той ще внесе иска в Административен съд Пловдив другата седмица, а публично обявената му кауза в социалните мрежи вече има 16 000 поддръжници. Адв. Костов е бил провокиран да заведе дело, след като заплатил глоба в размер на 650 лева шофиране със 140 километра в част на отсечката на магистралата край Стара Загора.

“Аз съм адвокат, но най-вече съм български гражданин. Вчера, в качеството ми на такъв заплатих 650лв. глоба на КАТ Пловдив, за да ми върне книжката затова, че съм карал със 140км./ч на отсечката на магистралата край Стара Загора, поради което смятам да заведа дело срещу България. Защо!? Затова, че съм платил годишен винетен стикер, затова че съм карал по магистралата с предвидената по Закона за движение по пътищата скорост и затова, че ограничението от 90км./ч. се дължи на това, че магистралата не е в състоянието, в което трябва да бъде. Това не може да ми бъде вменено във вина като данъкоплатец и гражданин, при факта че съм платил (с данъците си) състоянието на магистралата да е перфектно”, мотивира се Атанас Костов.

Освен, че подава иск в Административен съд другата седмица, той стартира инициатива “Да осъдим България за лошите пътища”.

„ Време е “строителят на магистрали” да си плати за тяхното състояние, като ни върне глобите, които неработещата му, безмерно нагла администрация ни налага. Инициативата има за цел да подпомогне всеки български гражданин, който е потърпевш от незаконно наложени му глоби, в следствие на неизправна пътна инфраструктура, да осъществи правата си по най-правилния и легален начин според българското законодателство”, допълва адв. Костов.

Споделете ни във:

49 коментара за “Адвокат Атанас Костов съди държавата за лошите пътища

 1. Това и останалите му “дела” са евтин PR и желание да е в новините… всички ще бъдат загубени и Съдът ще го шкартира елегантно…

  1. Този малоумник,защо не си упражнява старата професия да мие стъклата на магазините по главната ,ами си е внушил че разбира нещо от право и съди всички и всеки ,ако не е съгласен с неговите ,малоумни “принципи”!

   1. Той нека съди въпросът е какъв е успехът му? Абослютен МИНДИЛ е този и като се сетя беше кандидат за кмет, а идея си нямате каква мизерна душичка е. Съди всеки и всичко, но винаги е с пръчка в дупето. Скоро, ще си намери майстора педалчето мазно.

 2. Браво,Наско-другия път със 200 км/ч! Вярно,че там магистралата е магистрала само по знаци-на този път със 140 или си бил в най-лявата лента или си бил с ховъркрафт-обикновен автомобил няма да издържи с тази скорост.

  1. Що ти трябва да ни натрапваш “компетентното” си мнение за здравината на автомобила на човека?
   Или освен ако не покажеш диплома(ако знаеш що е диплома) за авто инжинер.
   Тогава ще си върна думите!

  2. Стоян, ти зад него ли караше или си поредната мижитурка, която се изхожда тук. Разгледах други постове на “Под тепето”….няма толкова ентусиазъм. Виждам, че този адвокат Костов много ви бърка в гъза! Боли ли! На мен ми е хубаво!

 3. гербавите комуноиди се изприщват от умните и красивите, грозните свине не са на почит! каза:

  Чекиджиите – миндили се впрегнаха да обиждат Атанас Костов, защото главите са им завряни в гъзовете и не е лесно да дишат, нещо напълно нормално за дебилната извадка от народонаселението, положението на което е статуквото.

 4. Отрепките се появиха и започнаха да плюят! По стила и изказа си личи, че един и същи човек! Трол, простак! 16000 души стоят зад инициативата, няколко простака едва ли са от значение! Подкрепям адвокат Атанас Костов – един достоен човек!

  1. Време е на този инфантил,дето се е самоопределил за адвокат,да го въдворят в психото,защото когато не си вземе лекарствата и се превъзбужда и няма нормални и адекватни реакции!

   1. Чакаме го при нас,тук са Адолф,Йосиф,Мусолини,Клавдий ,Нерон и той е при нас,да дойде и този ,Ат Кост!Ще си говорим за това ,как да се излекува от адвокатските си комплекси!

 5. този е пълен олигофрен.видно от цялото му предизборно поведение…..
  второ то това е състоянието на адвокатите и компетентността им като им го вкарат търсят как да го изкарат ама вече отишъл коня в ряката….
  тоя тъпак спираше на разни забранени места после го снимаха и се оказваше че го топят и следят / извън земните/после пък измисли че детето му било с температура та нямало къде да спре…..а бе и с дявола ще се съюзи ма да накисне друг……скоро се натресе в тир под моста до стадион пловдив…пак звездите му бяха виновни….. та тоя е мизерник само му вижте погледа сърдит начумерен ами ще го ядеш пич той закона е за всички даже и за некадърен адвокат като теб………………………

 6. Ne advokata e oligofren , a nie , koito se drusame po magistralata 39 km po neravnostite i vmesto izvinenie za neudobstvoto i zagubenoto vreme i nezabaven remont na otsechkata , poluchavame globi i si taem !

 7. На този ОЛИГОФРЕН Адвокат Атанас Костов трябва със закон да му се забрани да упражнява тази професия. Освен, че е пълен некадърник с действията и заплахите си излага гилдията. Колкото по-скоро забраната влезе в сила толкова по-добре за всички.

  1. Ти не си гражданин, а явен депутат, управляващ или роднина на някой от тях
   Аргументът на г-н Костов е напълно основателен и всеки ГРАЖДАНИН (не такива като тебе) трябва да направи същото

  2. Гражданино, нещо не ви харесва Адвокат Костов ли? Не ви е удобен нещо ли, какво? Не ви играе по гайдата ли? Само ще кажа, че скоро минавах по същата отсечка на магистралата от Пловдив за Ст. Загора. Не карах с 90, с повече карах, но под разрешените за магистрала 140. Значиии, ако получа глоба от КАТ ще направя същото! И всички точно това трябва да направим, а не да се примиряваме с нескопосаните магистрали на Бойко. Значи вместо да оправят отсечката, слагат ограничение? Защо? За да събират глоби! Ами добре, ще се видим в съда!

  3. Изобщо не е олигрофен! Познавам го лично от 20 години! Млад, интелигентен и добър адвокат е! Ние си мълчим и за това сме на този хал!

  4. Незнам дали адвоката е олигофрен,ама ти си пълен смотаняк.На теб господинчо който си стои на село и се движиш с каруцата дали знаеш полужението на българските пътища.Не може да плащаш винетки да плащаш данъци да плащаш граждански и да караш по картофена нива.Не става.С такива като вас където сте си навряли главите в гъзовете и не виждате нищо,става така че в тази държава нищо не става.Един човек който си търси правата не е Олигофрен а Български нормален гражданин.Стига с вашите просташки мисли.Това не е политика,а нормални човешки права и задължения на определени хора.Разбра ли ме Идиот.

  5. Карай си по дупките! Приготви и стотачките за глоби, щом ти харесва да си от @б@ната страна. И не коментирай хора, които не познаваш. Така се навеждаш повече и минаваш от @б@ната страна.

 8. И понеже са мафия, съдът ще го изкара невинен. За тия, дето не сме адвокати и 100 километра е нарушение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.